6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Niğde Belediyesi'nden kültürel gezi

NİĞDE BELEDİYESİ'NDEN KÜLTÜREL GEZİ

Niğde Belediyesi, Çanakkale, Ankara ve Urfa'dan sonra bu seferde Konya'ya kültürel gezi düzenledi.

Hazreti Mevlana'nın 803. doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel etkinlikte vatandaşlar otobüslerle Konya'ya götürüldü. Mevlana Müzesi başta olmak üzere, Alaaddin Camii ve Tepesi, Şehitlik, Yeşil Meram, Şems-i Tebrizi Camii ve Türbesi, Tavus Baba Türbesi ve Konya'nın tarihi yerlerine yapılan ziyaretlerden sonra katılımcılar, akşamları ise Antakya medeniyetler korosu konseri, Türk Tasavvuf müziği konseri ve sema gösterilerine katıldı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, gelecek nesillere tarihi anlatmanın ve sevdirmenin en kolay ve başarılı yolunun tarihe yapılan küçük yolculuklar olduğunu belirterek, “Bu tür günlerimiz, haftalarımız oldukça, o günün manasına uygun, o günü ve haftayı ifade edebilecek şekilde değişik programlarımız devam edecek” dedi.

Kültürel gezileri düzenlediğinden dolayı vatandaşların teşekkür ettiği belediye başkanı Faruk Akdoğan, “Düzenlediğimiz gezi Niğde Belediyesi'nin bir kültür ve turizm çalışmasıdır. Yaklaşık 200'e yakın hemşerimizi Konya'ya gönderdik. Bilgilenme ve kültürel faaliyetin yanında sosyal açıdan da hemşerilerimiz bu gezilerden istifade etmekteler” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 16:54:01
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 19:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?