2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Niğde DSP'den hükümete ağır eleştiri

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, AK Parti Hükümeti’nin aradan geçen 2.5 yıllık süre içerisinde ülkeye hiçbir şey kazandırmadığı gibi birçok şeyi de götürdüğünü öne sürerek, Kıbrıs’a hakim olacak gücün dünyaya hakim olacağını söyledi.

DSP’nin Olağan Genel Kurultayı’nın ardından değişen parti genel merkez yönetiminin, Türkiye genelinde parti teşkilatlarını gezerek fikir alışverişinde bulunduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit ve Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi, DSP il binasında basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında AK Parti Hükümeti’ne yüklenen Macit, tek başına anayasayı bile değiştirebilecek çoğunluğa sahip olan AK Parti Hükümeti’nin, ülkeye hiçbir şey katmadığını ve kazandırmadığını ileri sürerek, ulusal birlik ve çıkarlarımızın dış ülkeler tarafından tartışıldığı bir noktaya gelindiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener’in, "Bu kadar olumsuzluğa rağmen halkımız memnun" ifadesinin son derece yanlış olduğunu savunan Macit, "Bir anket yaptırmışlar ve bu ankette halk mutluymuş, geçim sıkıntısı çekiyormuş ama mutluymuş. Yok böyle bir şey, gerçek halkın içinde dolaşsınlar ve onların görüşlerini alsınlar. Gerçekten Türk halkı mutlu mu yoksa kan mı ağlıyor? Tespiti koyamayanlar, çözüm üretemezler. Cumhuriyet tarihinde rekor üstüne rekor kırıldı. Dış ticaret, cari açıklar büyüdü, rekorların sadece bununla da sınırlı kalmayıp 15 milyon işsizle rekor kırıldı" dedi.

Avrupa Birliği’ne girmek için ulusal değerlerden ödün verildiğini belirten Macit, "57. Hükümet görüşmeler sırasında Kıbrıs sorununu gündemden çıkartmasına rağmen, 59. Hükümet, 3 Ekim 2005 tarihinde Kıbrıs Rum tarafının temsilci olmasını kabul ederse AB görüşmelerine geçilebileceği maddesini onaylamıştır. Kıbrıs’ı da sadece orada yaşayan vatandaşlarımız konusunda değerlendirmemek gerekir. Kıbrıs olmazsa olmazdır ve dünyanın en stratejik noktasındadır. Dünyanın enerji kaynaklarının yüzde 75’inin yapıldığı noktanın yani İskenderun’un tam karşısındadır. Emperyalist güçler Kıbrıs’ı bu kaynakları gözetim altında tutmak için istemektedirler ama hükümet yetkilileri işin bu boyutunu unutuyor. Yani Kıbrıs’a hakim olan güç dünyaya hakim olur" diye konuştu.

Yabancıların toprak edinmesi yasasında bir takım eksikliklerin bulunduğunu ifade eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyada değişik birçok ülke yabancılara toprak satışını onaylamıştır, ancak tarım arazilerinin, su kaynaklarının, havzalarının, sınır bölgelerinin satışını onaylamamıştır. Türkiye’de ise yabancı parayı getirsin istediği yerden toprağı alabilmektedir. İsrail devleti, Filistinliler’in elinden toprak satın alınarak kuruldu. Bunu unutmayalım. Bu satışlara bir sınırlama getirilmesi gerekmektedir ve bugün miktarları açıklanamayan boyutlarda, dedelerimizin kanlarıyla alınan bu topraklar yabancıların eline geçmiştir."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 15:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?