6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Niğde evleri restore edilecek

NİĞDE BELEDİYESİ TARİHİ NİĞDE EVLERİNİ RESTORE ETTİRECEK

Niğde Belediyesi kent merkezinde kalan ve bakımsızlıktan yok olma noktasına gelen tarihi Niğde evlerini restore ettirecek.

Geçmişten günümüze kadar uzanabilen kültür miraslarını, sokak silüetlerini korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Niğde'yi koruma ve yaşatma projesini faaliyete geçiren Niğde Belediyesi, proje kapsamında Kadıoğlu, Polat ve Cami Sokak'ta çalışmalarını başlattı.

Tarihi yapılarda restorasyon, meydan ve çevre düzenlemesi, açık alan, avlu, bahçe duvarları, çeşme, müştemilat ile sokak dokusu, peyzaj düzenlemesi, cephe sağlıklaştırma projeleri için gerekli kurumlardan ödeneklerin sağlandığını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Kadıoğlu Sokağın restorasyonu ile ilgili belediye olarak tüm yazışmaları bitirdik. Bununla ilgili gerekli kurumlardan ödenekler aldık. Çok yakın bir zamanda ihaleye çıkacağız. Restorasyona ihtiyacı olan diğer tescilli binalarında sırasıyla restorasyonunu yapacağız. Niğde Belediyesi olarak şimdiye kadar hiçbir eski eserin restorasyonun yapılmadığını söyleyebiliriz ama önümüzdeki süre içerisinde ciddi rakamları bulabilecek bir hizmeti Niğde Belediyesi olarak ortaya koymuş olacağız. Bunun da ilk adımını Kadıoğlu Konağı ile atıyoruz” diye konuştu.

Başkan Akdoğan, ekibi ile birlikte Kadıoğlu Sokak'ta yapılacak çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı.

NİĞDE BELEDİYESİ TARİHİ NİĞDE EVLERİNİ RESTORE ETTİRECEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 12:41:03
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 22:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aydın Yurttaş IP: 94.54.97.xxx Tarih : 5.05.2010 16:15:32

Niğde belediyesi sık sık bu konuda demeç verip kamuoyu oluşturur ama daha yaptığı bir şey yok. gidip orman işletmesi yaptığı oramnı belediye parkı diye iki kere açtığı gibi turizm bakanlığı onanırsa belki hükümet gücü ile o da bu yerlere konar. Niğde belediye başkan ayrdımıcısı Niğde  bırakın sokağını caddesi bilmeyen  Ahmet bey Konyadan getirip görev veren belediye başkanı ile bu işler başarılamaz boş laf basında sazan atlıyorlar