30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Niğde Kalesi'ne çevre düzenlemesi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Kalesi çevre düzenlemesi ile ilgili uzman mimar ve mühendislerle bir araya geldi.

Ankara'dan gelen mimar ve mühendislerden oluşan ekip, Niğde Kalesi'nde incelemelerde bulundu. Kent merkezinde yer alan tarihi yapılarda da incelemelerde bulunan ekip, tarihi eserlerin özelliklerini koruyarak gelecek nesillere aktarılması ve turizme kazandırılması için proje hazırlayacak.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'nin planlı büyüme ve çağdaş şehir imajının ortaya konulmasında vazgeçilmez bir önem taşıyan projenin, Niğde'ye oldukça farklı bir görüntü kazandıracağını söyledi.

Proje kapsamında ilk somut adımın atıldığını bildiren Başkan Akdoğan, “Çok büyük bir proje. Belki biraz zaman alacak ancak hem bölgenin tarihi yapısının göz önünde bulundurulması, hem istediğimiz sonucun elde edilmesi, hem de çalışmaların sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için bu zaman dilimine ihtiyacımız var. Geçtiğimiz hafta sonunda uzman mimar ve mühendislerimiz bölgede incelemelerini başlattı. Bu hafta da çalışmalarını sürdürecekler. Yapılacak düzenleme ve restorasyon çalışmaları kapsamında Alaaddin Tepesi yıllar öncesindeki gibi Niğdelilerin ailecek gezdiği, eğlenip dinlendiği güzel günlerine kavuşacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 15:19:01
Güncelleme :30 Nisan 2009 Perşembe 15:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?