3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Niğde polisinden bisiklet uyarısı!

Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mustafa Tutar, karayolları kanunlarına göre 11 yaşından küçük çocukların bisiklete binmelerinin yasak olduğunu belirterek, yaz aylarında velilerin çok hassas davranmaları gerektiğini söyledi.

Trafik haftası nedeniyle il merkezinde giriş kapısı yola açılan ilköğretim okulları önünde öğrencilere bilgilendirme broşürleri dağıtan trafik polisleri, öğrencileri trafik kurallarına nasıl uyacakları konusunda da bilgilendirdi.

Yaz aylarının gelmesi ve kısa bir süre sonra okulların yaz tatiline girecek olması nedeniyle karayolları trafiği üzerinde bisikletli ve motosikletli sürücülerin artış göstereceğini ifade eden Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mustafa Tutar, ailelerin çocuklarının can güvenliği için konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Özellikle bisiklet kullanacak çocukların kask, dizlik gibi güvenlik tedbirlerini almaları gerektiğinin altını çizen Tutar, "Basit ama etkili tedbirler, can kurtarır. Lütfen trafik kurallarını hafife almayalım. Çünkü bu kurallar bizim hayatımızın teminatlarıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?