2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Niğde sağlığına kavuşacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, dünyada hiçbir ülkenin sağlık sorununu çözdüğünü iddia edemeyeceğini belirterek, bazen çözümlerin göz önünde durduğunu, ancak fark edilemediğini söyledi.

Müsteşar Ünüvar, sağlık kuruluşlarını denetlemek ve iyileştirilmesini sağlamak amacıyla Niğde’ye günü birlik ziyarette bulundu.

Müsteşar Ünüvar, İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda sağlık kuruluşlarıyla ilgili bilgi aldı.

SSK ve devlet hastanelerinin birleştirilmesinin ardından yaşanan sağlık sorunlarının iyileştirilmesi ve giderilmesi için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Ünüvar, sorunların yerinde görülerek değerlendirildiğini, sağlığın herkesi yakından ilgilendiren bir alan olması sebebiyle talebin ve ihtiyaçların sürekli arttığını belirtti.

Ünüvar, "Sağlık, her geçen gün daha fazla talepte bulunulan bir alan. Sağlıkta hiçbir zaman ’Şu noktaya geldim ve problemleri çözdüm’ deme şansına sahip değiliz. Dünyada böyle bir ülke yok. Biz de sağlıkta kaliteyi, etkinliği verimliliği, hizmete kolay ulaşım ve erişimi ön planda tutmayı amaçlıyoruz. Niğde’nin gerek şehir merkezindeki sağlık sorunlarını acilen çözmek ve gerekse Niğde etrafındaki ilçe ve köylerin bağlantısını hızlı bir şekilde sağlayacak bir takım adımlar atacağız. Umarım çok kısa bir sürede bu ziyaretin olumlu yönleri görülür" dedi.

Bazen çözümlerin göz önünde durduğunu, ancak fark edilemediğini kaydeden Ünüvar, "Gözümüzün hemen önünde olan çözümü uzunca bir süre düşünemeyebilirsiniz. Ama o adımı attığınız anda hizmetin bir anda geliştiğini bir anda verimin ve kalitenin arttığını görürsünüz. Buradaki ziyaretlerde aldığım bilgilerle çözümü hızlandıracak pratik adımlar var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 17:11:25
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 11:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?