3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Niğde Teşvik Bekliyor-Ö. Fethi Gürer

Niğdeliler olarak ’ Teşvik geliyor’ diye daha dereyi görmeden paçayı sıvadık ve alkışı patlattık.Niğdemiz için teşvik ciddi bir umuttu. O nedenlede heyecan duyduk. 39 il arasına giremesekte 49 il arasına girmiştik.

Daha Teşvik kararı çıkmadan adı dahi etti .Bayram ettik. Yazılar yazdık.Ülkemizin Başbakanı Teşvik tamam diyordu. Milletvekillerimiz toplantılar yaptı. Boy Boy gazete ilanları ile teşekkürler yayınlandı.

Ama oda ne.Özgür, bağımsız, bağlantısız Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti IMF hooop dedi diye durdu. Teşvik ile ilgili kanun alt komisyonu boyladı. Haber içimizi karartı.Ruhumuz daraldı. Görünen o ki teşvik için adı konduğundan dönüş olmayacak ama KUŞA dönecek. Eh ne yapalım. Niğde olarak bulduğumuzla yetineniz. Başkada yapacak bir durumda yok. IMF öyle istedi.Hani şu bizi kurtaracak diye pompalanıp ta alacaklarını tahsil için ülkemizi cendereye sokan IMF var ya o izin vermiyor.

N kadersiz bir memleketiz. Ülkedeki en fakir yoksul olanaklardan muaf birkaç il den biriyiz hatta çok büyük ilçeden dahi geriyiz. Bir teşvik alalım dedik o dahi ne hale geldi.IMF 39 ile verilirken onayladı 10 il daha eklenince ayaklandı. Eskiye göre 67 vilayetiz vardı. Teşviksiz kalan il sayısı 20’den az. Adamlarda baktı ki bölgesel kalkınma derken işin içinde siyasetle karışık durum var .Olmaz dedi.

Şimdi bekliyoruz ki alt komisyonda neler olacak. Niğde için işe yarayacak konuların teşvik kapsamında kalmasını diliyoruz. Örneğin bir Tekstil, yeterince ülke genelinde yatrırım oldu diye teşvik dışı sayılabilirmi? BİRKO bu işten fayda görmeyecekse o halde Niğde için önemli bir eksik doğmaz mı? Lokomotif güçlerden birisi Birko. Keza Niğde ile ilgili yatrırım çekebilecek işlerin düzenlemede olması lazım.

Teşvik alacağızda eh işte noktasında. Yarınalarda yarım yamalak teşvik verilip ‘verdikte ne oldu’ diye yine bizi fırçalamasınlar.

SON SÖZDE milletvekillerimize : NİĞDE TEŞVİK DIŞI KALIRSA YAPMANIZ GEREKENİ BİLİYORSUNUZDUR UMARIM. ÖZELLİKLE YEREL BASINDA DEMEÇLERİNİZİN MÜREKKEBİ KURUMADI. TEŞVİK DAHA ÇIKMADAN TEŞVİK GELMEZ DİYENLERİN YÜZÜ KIZARDIMI DİYE SORAN SAYIN VEKİLİM; AMAN YÜZÜNÜZ KIZARMASIN, ŞU İŞİN UCUNU SIKI TUTUN.ADI VAR ANLAMI YOK TEŞVİK İLE UYUTULMUYALIM.
Ö. Fethi Gürer
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 12:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?