6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Niğde Üniversitesi'ne Bulgar ortak

NİĞDE ÜNİVERSİTESİNE BULGAR ORTAK

Niğde Üniversitesi, Bulgaristan’ın Sofya Ulusal Spor Akademisi ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri konusunda anlaşma imzalayacak.

Dünya Atletizm Antrenörleri Birliği Asbaşkanı ve Sofya Ulusal Spor Akademisi rektör yardımcısı Prof. Dr. Peter Bonov, Niğde Üniversitesini ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’le görüşerek üniversite tesisleri hakkında bilgi alan Bonoy, dünyanın en önemli 4 spor akademisinden biri olan ve yetiştirdiği dünyaca ünlü spor adamlarıyla ismini duyuran Sofya Ulusal Spor Akademisi’nin, ikili anlaşmalarla Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar dünyanın birçok üniversiteyle ortak akademik çalışmalar yürüttüğünü, Niğde üniversitesiyle de ortaklık çalışmalarına hız vermek istediklerini söyledi.

Rektör Görür ise, Niğde Üniversitesi’nin birçok Avrupa üniversitesiyle uluslararası anlaşmalar yaptığını ve bu anlaşmalar kapsamında öğrenci, öğretim elemanı değişimi ve ortak projeler üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü, spor alanında önemli başarılara imza atan üniversitelerinin Sofya Ulusal Spor Akademisi’nin dikkatini çektiğini ifade etti.

Bu ziyaretin bir başlangıç olduğunun altını çizen Rektör Görür, “Sofya Ulusal Spor Akademisi, dünyanın en büyük ve en tanınmış spor üniversitelerinden biridir. Bu yönüyle çok geniş imkanlara sahip bir üniversite. Akademik kadrosu oldukça tanınmış, tecrübeli spor adamlarından oluşmakta. Üniversitemizin sahip olduğu genç ve dinamik akademik kadroyu dikkate aldığımızda iki üniversitenin ortak çalışmasından ortaya oldukça önemli bir güç birliği çıkacağına inanıyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 10:33:03
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 14:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?