6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Niğde'de bir ilki gerçekleştirdi

Türkiye’de tek Niğde’de üretilen “Yuvarlak Örgü Makinesi” dünyaya ihraç ediliyor. 2009 yılında OSB’ye 6 bin metre kapalı alanda kurulan fabrika 200 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor

 

Türkiye’de Tek Niğde’de Üretiliyor

 

Niğde Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yeni kurulan Teknoloji Tekstil Makine İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Şirketi “Yuvarlak Örgü Makinesi” üreterek yabancı ülkelere ihracat ediyor. Dünyada 7 firmanın ürettiği Türkiye’de ise tek üreten fabrika konumunda olan TTM Niğde’de 100-200 kişiye istihdam imkânı sağlamayı hedefliyor.

Makine üretim sektöründe faaliyet gösteren Niğde Organize Sanayi Bölgesine yeni kurulan TTM tesisi basına tanıtıldı.

Teknoloji Tekstil Makine İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Şirketi Osman Eroğlu, daha önce ithalat işiyle uğraştığını ifade ederek, ithal ettikleri makineleri artık kendilerinin ürettiğini, üretilen makineleri hem dış ülkelere hem de yurt içine satmayı hedeflediklerini söyledi. Eroğlu, Makinenin yapımında kullanılan parçaların yüzde 95’inin Niğde esnafından karışlandığını, geriye kalan yüzde 5’lik dilimini ise Almanya’dan sağlandığını kaydetti.

Makinenin tamamen kendi tasarımları olduğunun altını çizen Eroğlu, “ yaptığımız ilk modelleri Özbekistan, Suriye, Mısır ve iç piyasada bazı firmalara gönderdik” dedi.

Basın mensuplarına fabrikayı tanıtan Eroğlu, “Daha önceden bu imalatını yapmış olduğumuz makinelerin ithalatını yapıyordum. Genelde Almanya, İtalya ve Uzakdoğu da almış olduğumuz makinelerin ithalatını yapıyorduk. Şunda ise yapmış olduğumuz bu işi tam tersine çevirmeyi amaçlıyoruz. Dışarıdan aldığımız makineleri artık kendimiz üreterek hem dışarıya hem de yurt içine satmayı planlamaktayız. Piyasada aranan bir makine hedefimiz hem iç piyasada hem de ihracata yönelik imalatımız sürdürmek, şuanda iç piyasada ve diğer ülkelerden talep var. TTM 2009 yılında Niğde organize sanayi bölgesinde 6 bin metre kapalı alanda 30 gelişmiş personeli ile yuvarlamak örgü makinesi üretimine başlamış durumdayız.

Bir yıllık yaptığımız araştırmalar neticesinde piyasadan aldığımız olumlu tepkiler üzerine fabrikamızı Niğde’ye inşa edip üretime başladık. Bu makinemizin rakiplerine göre en önemli özelliklerini başında uzun ömürlülüğü yer almaktadır. Bunu yanı sıra yüksek üretim ve enerji tasarrufu sağlamasıyla birlikte ürettiğimiz makineye 5 yıl garanti veriyoruz. Makinemizde kullanılan parçaların yüzde 95’i Niğde’mizden karşılanmakta geriye kalan yüzde 5’lik dilimini ise Almanya’dan sağlanmaktadır. Makinemiz tamamen bizim kendi tasarımımız ve daha önce yaptığımız ilk modelleri Özbekistan, Suriye, Mısır ve iç piyasada bazı firmalara gönderdik. Test amaçlı çalışmalarına baktık ve çok olumlu sonuçlar alınca seri makine üretimine geçmek istedik. Şuanda aylık 30-40 arasında yuvarlak örgü makinesi üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. .

Aslen Niğdeli olduğunu söyleyen Eroğlu, “Fabrikamızı memleketimize kurmak istedim Şuanda fabrikamızda 30 kişi çalışmaktadır. Bu rakamı önümüzdeki aylar içerisinde 100 kişiye daha sonradaki yıllarda daha çok artırmak istiyoruz” dedi

Üretilen makinenin değerinin Avrupa da 80 bin Euro Uzakdoğu da ise 40 bin dolar olduğuna değinen Eroğlu, “ fabrikamızda Uzakdoğu fiyatları ile Avrupa kalitesinde makine üretiyoruz. Ayrıca dışarıdan gelen ithal malzemelerin garantisi bir yıl iken biz 5 yıl garanti veriyoruz Şuanda Türkiye de bu makine imalat işini sadece biz yapıyoruz. Yani Türkiye de bir ilk dünyada ise 7 firma üretiyor” şeklinde konuştu.

OSB Başkanı Şevket Katırcıoğlu, “Önceden ithalatçıydı şimdi ihracatçı ve üretici oldu. Buda en başka ülkemiz ve Niğdemiz için çok büyük bir başarı bizde OSB olarak elimizden gelen tüm konularda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Niğde için büyük bir başarı onun için diğer sanayici ve iş adamlarımızın da Niğde’ye yatırım yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 

Niğde Haber
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2010 Pazar 14:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?