6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Niğde'de bir koruyucu aile var

NİĞDE'DE SADECE BİR KORUYUCU AİLE VAR

Niğde Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan, kent genelinde sadece bir koruyucu aile olduğunu belirterek, bu sayının artırılması için çalıştıklarını söyledi.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde basın kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mercan, 14 aylık görev süresini değerlendirdi. Göreve ilk geldiği andan itibaren insan odaklı çalışma sistemini benimsediklerini ifade eden Şahin Mercan, "Parçalanmış ailenin çocuklarına, rehabilitasyon merkezlerinde annesinin babasının bakmadığı çocuklara biz bakıyoruz. Dolayısıyla bunlardan bize negatif enerji geçmiş. Bu nedenle ilk olarak personelimizin bakış açısını değiştirmeye çalıştık" dedi.

Niğde'de koruyucu aile bilincinin henüz gelişmediğini vurgulayan Mercan, "Kurumumuzda evde bakım ücreti, evlatlık, ayni nakdi yardım gibi çeşitli hizmet alanlarımız var. Bunlara kimin baktığı belli değildi. Yine 2011 yılında hizmete girecek Sosyal Hizmet Rehabilitasyon Merkezine de (SHRM) genç dinamik bir personel atadık. Niğde'de bin 920 kişi evde bakım ücreti alıyor, bu ücret aile başı 545 TL, toplam da ise 1 milyon 43 bin lira para ödüyoruz. Hazırda da 93 tane müracaatımız var. Eskiden aileler özürlü

çocuklarının olmasından utanç duyarlardı. Şimdi bu parayı almak için özürlü olmayan çocuklarını da özürlü gibi göstermeye çalışanlar var. Bu hizmeti kötüye kullanmaya çalışıyorlar. Koruyu ailelerimiz Niğde'de çok zayıf durumda. Sadece 1 tane Bor ilçemizde var. Para desteğimizde oluyor koruyucu ailelere. Bu sistem yetiştirme yurduna girme sayısını da azaltıyor. Yurtta kalan çocuklarımız aile hayatını görme fırsatı yakalıyorlar. Biz ne kadar hizmet ediyoruz desek de evde anne babanın yanındaki hizmeti

kesinlikle yakalayamayız. Koruyucu aile hizmetinin gelişmesi için siz basın mensubu arkadaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 16:04:01
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 16:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?