30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Niğde'de ENVER Projesi başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2007 yılında başlattığı Enerji Verimliliği (ENVER) projesi kapsamında Niğde'de ilköğretim okulu öğrencilerine tasarruf ampülleri dağıtıldı.

5 Şubat İlköğretim Okulu spor salonunda düzenlenen programa Niğde Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere enerji verimliliği ve tasarrufunun anlatıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, enerjinin dünyanın gündeminden hiç düşmeyen bir konu haline geldiğini vurgulayarak; tasarruf ve bilinçli enerji tüketiminin öneminin bir kez daha öne çıktığını belirtti. Bu amaçla, okullarda enerji verimliliğinin sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında bir protokol imzalandığını ve kısa adı ENVER olan Enerji Verimliliği Projesi ile tasarrufun küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi ve ülkede tasarrufun yaygınlaştırılmasının amaçlandığını vurguladı.

Niğde genelinde 213 ilköğretim okulunda toplam 55 bin öğrenciye evindeki eski ampulünü getirmek şartıyla tasarruflu ampul verileceğini ifade eden Yaşar, tasarruflu ampul kullanımının yaygınlaşmasıyla hem evlerde enerjiden ve paradan tasarruf edilmiş olacağını, hem de ülke kaynaklarının korunmasının sağlanacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından evlerindeki eski ampulleri getiren öğrencilere tasarruflu ampuller dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 22:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?