2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Niğde'de tarihi eser kaçakçılığı

Niğde, Konya ve Aksaray'da yapılan operasyonlarda, ellerindeki 2 bin 370 adet tarihi sikkeyi satmak isteyen 5 kişi yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Niğde'de bulunan Mahmut Ö. isimli şahsa Aksaray'dan tarihi eser gönderileceği ihbarını değerlendiren Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, izlemeye aldıkları Mahmut Ö. ile birlikte Faruk E. ve Turgut T. isimli şahısların içerisinde bulunduğu otomobili Bor Caddesi Total Kavşağı'nda durdurdu. Araçta yapılan aramada, tarihi eser aramada kullanıldığı belirlenen 2 adet dedektör ele geçirildi. Soruşturmayı genişleten polis, Hacı Ö.'nün 2 bin 370 adet Geç Roma Dönemi'ne ait sikkeyi Aksaray'da bulunan Sinan D.'nin işyerine bıraktığı bilgisine ulaştı. İşyerinde yapılan aramada, Sinan D. ve sikkeler ele geçirilirken, Hacı Ö. Konya'da yakalandı. 

Niğde'ye getirilen şüpheliler, alınan ilk ifadelerinin ardından "teşekkül halinde tarihi eser kaçırmak ve izinsiz kazı yapmak" suçundan mahkemeye sevk edildi. Adli emanete alınan sikkeler, daha sonra Niğde Müzesi'ne teslim edilecek.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 15:34:55
Güncelleme :13 Mart 2007 Salı 15:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?