3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Niğde'de tekstil sempozyumu

Niğde'de, Niğde Üniversitesi ve tekstil sanayicileri tarafından "Tekstil Sempozyumu" düzenlendi. 3 gün sürecek sempozyumda tekstil sektörünün sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak.

Niğde Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışına Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazma Uygun, Türkiye Öziplik-İş Sendikası Genel Başkanı Yusuf Engin, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker ile sanayiciler ve vatandaşlar katıldı.

Tekstil sektörünün son derece önemli bir sektör olduğunu belirten Öziplik-İş Sendikası Genel Başkanı Yusuf Engin, "Ülke genelinde doğrudan 3 milyon, dolaylı yollardan ise 15 milyon vatandaş geçimini bu sektörden sağlıyor. Tekstil, ihracatta ve istihdamda öncü bir üretim lokomotifidir. Tıpkı petrol ülkelerinde petrol neyse tekstilde Türkiye'nin petrolüdür, vazgeçilmezidir. Bu konudaki sıkıntılarımızın acil eylem planında ele alınması ve bir önce çözüme kavuşturulması, yasal ve pratik engellerin derhal ortadan kaldırılması, haksız rekabet ortamının giderilmesi, dolayısıyla tekstil sanayicimizi dünyanın diğer bölgelerindeki sanayicilerle rekabet edebilecek bir düzeye kavuşturulması zorunludur" dedi.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun ise tekstil dediği zaman hayatımızın içinde bulunan herşeyin bu sektör kapsamına girebildiğini ifade ederek, "Türkiye dünya sıralamasında tekstilde 5. sırada. Niğde sanayindeki 3 bin 800 kişilik istihdamın 3 bin 100'ünü yine tekstil sanayinde çalışan işçiler oluşturuyor. Bu vesile ile Niğde için tekstilin önemi çok daha fazladır. Dünyada nereye bakarsak bakalım, özellikle beşeri sermaye önemli bir yer arz etmektedir. Artık bizimde yetiştireceğimiz elemanları evrensel düzeyde yetiştirmemiz gerekiyor. Yalnız Türkiye koşullarına özgü değil, dünyanın herhangi bir noktasında da istihdam edilebilir düzeyde olmamız gerekmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 16:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?