2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Niğdeli kadınlara mikro kredi

Niğde Valiliği tarafından başlatılan mikro kredi uygulaması ile yoksul kadınların kendi işlerini kurmaları ve istihdam oluşturmaları sağlanacak.

Niğde Kültür Merkezi'nde tanıtımı yapılan mikro kredi seminerine Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Niğde Milletvekilleri İsmail Göksel ve Muharrem Selamoğlu, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Vali Yardımcısı Salim Demir, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, AK Parti Niğde İl Başkanı Faruk Akdoğan, İl Defterdarı Selami Sipahigil ile Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş katıldı.

Mikro kredi uygulamaları hakkında katılımcılara bilgiler aktaran TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, vakıf olarak yurt genelinde 5 binin üzerindeki ihtiyaç sahibi kadına mikro kredi kullandırdıklarını ve şimdi bu kadınların tamamının iş sahibi olduğunu hatırlattı.

Mikro krediden faydalanmak isteyenlerden teminat ve kefalet talebi yapılmadığını vurgulayan Akgül, dolayısıyla icra ve mahkeme takibinin de bulunmadığını belirterek, “Dar gelirli olup, kendi hesabına çalışmak isteyen herkese, iş kurması için küçük ama etkili bir sermaye veriyoruz. Bu kredi ile dar gelirli kadınlarımız kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunuyorlar. Kredi limitleri ilk yıl için 100 ile 700 YTL arasında. Ancak kredi alan kadının girişimcilik ruhu ve potansiyeli dikkate değerse kredi limiti her yıl bin YTL'ye kadar artırılabiliyor” dedi.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk ise, toplumda her gelir düzeyinden, her sosyal, kültürel tabakadan insanların bulunduğunu ifade ederek, “Bu katmanlar dünyanın her ülkesinde var. Bu nedenle sızlanmak yerine bu gerçeği kabul etmeliyiz ve bu fakirliği niye sürdürüyoruz, niye azaltamıyoruz sorusunu düşünmeliyiz. Buradaki esas hedef yok etmek ama bunu başaramasak bile azaltmasını sağlayabiliriz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Sebahattin Öztürk ile Prof. Dr. Aziz Akgül, mikro kredi çözüm ortaklığı protokolünü imzaladı.

...
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 12:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?