6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Niğdeli öğrenciler Polonya yolcusu

NİĞDELİ ÖĞRENCİLER AB PROJESİYLE POLANYA'YA GİDİYOR

Niğde Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu öğrencileri, AB projesi kapsamında Polonya'ya gidiyor.

Polonya gezisi öncesi okul yöneticileri ve öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar'ı ziyaret etti. 23 bin euro bütçesi bulunan proje hakkında Yaşar'a bilgi veren öğrenciler, yurt dışı projelerinin nasıl daha verimli hale getirilebileceği konusunda ise Yaşar'dan tavsiyeler aldı.

Projelerde esas hedefin öğrencilerin özgüven kazanması, farklı proje faaliyetleri ile derslerine motive olmaları, başka ülkelerdeki yenilikleri, gelişmeleri yerinde görerek bilgi sahibi olmaları ve olaylara farklı bakış açıları kazanmaları olduğunu vurgulayan H.İbrahim Yaşar, "Öğrencilerin gelişimini hedefleyen bu ve benzeri projelere toplam 450 bin euro bütçe kullanıldı. Projelerin sayısının ve niteliğinin artarak devam ettirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenlerini proje süresince ilimizi iyi şekilde tanıtacaklarına inanıyorum” dedi.

Niğde'den bugüne kadar 32 projeyle 104 eğitimci ve 215 öğrencinin yurtdışına gitme şansı elde ettiğini belirten H. İbrahim Yaşar, "Bu sayının az olmadığını biliyoruz. Ancak bize yeterli olmayacağını, yeni birçok projeyi hayata geçirerek bu sayıyı katlamamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. 2009 yılı ulusal başvuru döneminde kabul edilen ve Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu'nun koordinatör okul olarak yürüttüğü İzciler Okulu isimli projede öğrenciler Polonyalı proje ortağı olan Kozsalin İlköğretim Okulu'nu ziyaret edecekler. 7-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek geziye 12 öğrenci ile 8 öğretmen katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 15:12:01
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 22:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?