2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Niğdeli'ye 'lodos' uyarısı

Niğde İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Kumral, son günlerde artarak kenti etkisi altına alan lodos nedeniyle soba zehirlenmelerinin yaşanabileceğine dikkat çekerek, "Zehirlenmek yerine soğukta yatmayı tercih edin" dedi.

Niğde İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Kumral, kentte 2 gündür devam eden ve etkisini artıran lodos nedeniyle vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı uyardı. Önceki gece şiddetini artıran lodos kentte hayatı olumsuz etkilerken, İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Kumral, olası soba zehirlenmesi vakalarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, yatmadan önce sobalarını mutlaka söndürmelerini istedi.

Lodoslu havalarda hava sıcaklığının normalin üstünde artması sonucu sobada bulunan karbon monoksit gazının baca aralarından veya soba borusu çatlaklarından sızarak insan hayatı için büyük tehlike oluşturduğuna işaret eden Kumral, "Bacanın çekim gücü düşer. Baca gazı, soba ve boruların üzerindeki boşluklardan ve çatılardan sızmaya başlar. Bu da oda içinde duman oluşturur. Son günlerde rüzgar, güneyden lodos olarak esmektedir. Vatandaşlarımız zehirlenmek yerine soğukta yatmayı tercih etmelidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 17:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?