6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Niğde’nin alt yapısı yenileniyor

NİĞDE’NİN ALT YAPISI YENİLENİYOR

Niğde Belediyesi, alt yapı çalışmalarına hız verdi. Kentin eskimiş ve yetersiz kalan kanalizasyon hatlarını değiştirmeye devam eden Niğde Belediyesi, en işlek güzergahlarından biri olan Feridun Zeren Caddesinde kanalizasyon borularını yenileme çalışması başlattı.

Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarda 300’lük ebadındaki büzler yerine 800’lük büzler takılacak. Özellikle yağmur suları sebebiyle yetersiz kalan büzler, su baskınlarına yol açıyordu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kazılan cadde üzerindeki çalışmaları inceledi. Feridun Zeren Caddesine yağmur suyu ve kanalizasyon ile ilgili ana isale hattı yaptıklarını ifade eden Başkan Akdoğan, “Burada birçok evimizde kanalizasyon baskınları meydana gelmişti. Caddelerimizin az bir yağmur yağdığı zaman sularla dolduğunu hepimizi biliyoruz. Bunların önüne geçilmesi, bir daha yaşanmaması ve vatandaşlarımızın bu sıkıntıları çekmemesi için bu projeyi başlattık” dedi.

Yapılan çalışmaların bir yandan da çevreye rahatsızlık verdiğini ancak hizmetin esas olduğunu vurgulayan Başkan Akdoğan, “Tüm hemşerilerimizden Niğde Belediye Başkanı olarak özür diliyorum. Bu noktada biraz anlayış bekliyoruz. Bunları yapmak zorundayız. Diğer iller bu çalışmaları 20 yıl önce yapmış. Niğde’ye bugüne kadar yapılmamış. Biz de bugün yapıyoruz. Ama bir kez yapacağız. Bu caddede TEDAŞ nakil hatları aşağıya alındı. Bu çalışma bitti. Biz hem yağmur hem kanalizasyon hem de içme suyu işlemlerini bitiyoruz. Arkasından doğal gaz bitirilecek. Dolayısıyla burası bundan sonra uzun yıllar hiç olmazsa bir 20 yıl el değmeden bu şekilde hizmet verecek” diye konuştu.

Öte yandan kentteki yeşil alanların sulama suyu problemini çözüme kavuşturan Niğde Belediyesi, ikinci etap çalışmalarına başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 16:35:01
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 18:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?