2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Niğde'nin ÖSS başarısı yükseldi

Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, 2008 ÖSS sonuçlarına göre Niğde'nin başarı sıralamasının 8 basamak birden yükselerek Türkiye 13'ncüsü olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısı ile 2008 Öğrenci Seçme sınavı sonuçlarını değerlendiren Alkan, önceki yıllara oranla başarı grafiğinin hızla yukarı doğru arttığını belirtti.

Sınavda, illere göre başarı sıralamasında sözel, sayısal ve eşit ağırlıklı puana göre Niğde'nin 13, 22 ve 34. sırada yer aldığına değinen Alkan, “Niğde'nin ÖSS'de önceki yıllara göre daha başarılı bir yıl geçirdiğini söylemek mümkün. Sonuç memnunluk verici ama tatmin edici değil” dedi.

Hedef olarak ilk 10 sıralamasında yer almak istediklerini ve bunu başaracak kültür ve eğitime sahip olduklarına değinen Alkan, "Kentin başarısını artırmak için öğretmenler, okul yöneticileri, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin bulunacağı geniş çaplı bir komisyon kurulacak. Görev ve sorumluluklarımız nelerdir, kısa, orta ve uzun vadede hedeflerimiz nelerdir sorularına cevap aradığımız bir çalışma başlattık. Geniş katılımlı bir çalışma grubu planladık. Bütün bu arkadaşlarımızın bilgi ve görüşlerinden istifade ederek geniş kapsamlı bir rapor hazırlayacağız. Hazırladığımız bu raporun sonuçlarına göre çalışmalarımızı yeniden planlayacağız ve başarımızı üst sıralara çıkarmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

2008-2009 eğitim öğretim yılında devreye girecek olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Bor Toki Anadolu Öğretmen Lisesi ile Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin kentin ÖSS başarısına önemli katkılarda bulunacağına inandıklarını vurgulayan Alkan, “Bireysel başarılardan çok istatistiki başarılara önem veriyoruz. OKS'de bu yıl, geçen yıl kadar başarılı olamadık. Ancak öğrencilerimizin bireysel başarıları azımsanmayacak seviyede. Önümüzdeki yıl OKS ve ÖSS'de daha başarılı bir sınav geçireceğimizi umut ediyoruz. Bu konuda eğitim çalışanlarından da özveri ve fedakarlık içerisinde bir çalışma bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 17:12:04
Güncelleme :14 Temmuz 2008 Pazartesi 17:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamil baba IP: 88.230.60.xxx Tarih : 30.11.2008 17:41:44

başarılarınızın devamını dilerim kuzuzuklar teprik ederim BÜYÜK başarı...