6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Niğde'nin suç haritası çıkartıldı

NİĞDE'NİN SUÇ HARİTASI ÇIKARTILDI

Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, kentin çıkartılan suç haritası ile suç ve suçluyla daha etkin mücadele edeceklerini söyledi.

Asayiş olayları açısından oldukça sakin ve huzurlu iller arasında yer alan Niğde'de son yıllarda yaşanan olaylardan yola çıkılarak kentin suç analiz haritası çıkartıldı. Polis bölgesinde kalan yerlerde yaşanan suç olaylarının analiz edilerek kategorize edildiğini ve böylece mahalle mahalle suç analiz haritası oluşturduklarını ifade eden İl Emniyet Müdürü Albayrak, “İdaremiz dahilinde meydana gelen olaylara daha etkin ve seri bir şekilde müdahale etmek, olayların yapılarını, oluş bölgelerini ve adreslerini tespit etmek, suç ve suçlularla etkin mücadele edebilmek için karmaşık düzen içerisindeki adreslere daha kolay ulaşabilmek birinci hedefimiz. Bu sayede hem personelimizin daha verimli çalışmasını sağlayacağız, hem de görev sahasını daha iyi tanımasına imkan vereceğiz” dedi.

Çıkartılan suç analiz haritasının İl Emniyet Müdürlüğü'nün imkanlarıyla hazırlandığını belirten Albayrak; “Sungurbey Polis Merkezi binasında il genel haritası yapılarak asayiş hizmetlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Niğde'yi asayiş yönünden 8 bölgeye ayırdık ve her bölgede bir ekibin hazır bulunmasını sağladık. Bölgede sürekli kalan ekipler bölge insanıyla, sürekli irtibat halinde olacak ve herhangi bir olay olduğu zaman 3 ila 5 dakika arasında olay yerine ulaşabilecek” şeklinde konuştu.

Asayiş Şube Müdürü Hayri Şahin ve Sungurbey Polis Merkezi Amiri Ahmet Koçak, personele harita ve kullanılışı hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 20:26:01
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 18:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?