3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Niğde'ye 46 kameralı MOBESE

Niğde'de Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulması için somut adımlar atıldı. Niğde Valiliği 400 bin YTL tutarındaki bütçe ile projenin ihalesine çıkmaya hazırlanıyor.

Niğde'nin asayiş olayları yönünden oldukça sakin bir il olduğunu ancak sakin olmasının polisiye önlemlerin alınmayacağı anlamına gelmemesi gerektiğini belirten İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, kentin 11 noktasına konulacak 46 kamera ile Niğde'nin tam bir huzur kenti haline dönüştürüleceğini söyledi.

Bir önceki Emniyet Müdürü Feridun Boz tarafından başlatılan projede şu ana kadar esnaf ve ticari işyerlerinin yaptığı katkılarla 120 bin YTL toplandığını ifade eden Kartal, "Bu rakama ek olarak Valimiz Sebahattin Öztürk ve İl Genel Meclis üyelerimizin de katkıları ile rakamı 200 bin çıkarttık. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünden de 200 bin YTL ödenek gelecek. Şu an 400 bin YTL'lik bir bütçemiz oluştu" dedi.

Kameraların kurulacağı yerlerin ve sayısının belirlenmesi için gerekli teknik çalışmaların yapıldığını söyleyen Kartal, kent giriş ve çıkışları ile kentin ana arterleri üzerinde 11 noktanın belirlendiğini vurgulayarak, "Projede son aşamaya geldik, İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından ihalenin teknik şartnamesi hazırlanıyor. Çok kısa sürede ihaleyi gerçekleştireceğiz. Kamera sistemi ile şehrin giriş ve çıkışları kontrol altına alınacak, araç sorgulama sistemine bağlantılı kameralar sayesinde plaka okuma yapılabilecek ve böylece aranan, çalıntı araçların kente giriş yaptığı tespit edilerek ekiplerimiz gerekli işlemleri anında yapabilecek. Diğer yönden şehrin ana arterleri üzerinde iş merkezlerinin yoğun olduğu bölgeler kameralarla kontrol altına alınacak. Bütün ekip otolarımız GPS sistemi sayesinde uydudan gelecek sinyallerle kentin dijital haritası üzerinden takip edilebilecek ve komuta kontrol merkezinden, sevk ve idaresi çok rahat yapılacak. Polisiye tedbirlerin başında suçun oluşmadan önlenmesi gelmekte, ancak aldığımız bütün tedbirlere rağmen asayişe müessir bir olay oluşmuşsa ekiplerimizin çok hızlı bir şekilde zamanında olaylara müdahale etmeleri, belki de suç oluşmasını önleyecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 09:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadsdsd IP: 88.224.0.xxx Tarih : 15.02.2008 10:08:17

zaten nigdedenın de bu kameralara ıhtıyacı vardı: deılmı!! once nıgde gelıssın bırazda ondan sonra camera takın ya