30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Niğde'ye 5 yıllık stratejik plan

Niğde Valiliği, 2009 ile 2014 yıllarını kapsayacak stratejik plan hazırlanması için komisyon oluşturdu.

Niğde İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Sebahattin Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhitin Şahin ve stratejik plan komisyonunun 23 üyesi katıldı.

2009 ile 2014 yılları arasını kapsayan ve ilk kez hazırlanan stratejik planın geleceğe ilişkin misyon ve vizyonlar oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülerini yerinde saptamak, performansları önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda izlemek ve değerlendirmek amacının hedeflediğini ifade eden Vali Sebahattin Öztürk, “Hazırlanacak olan stratejik plan yıl başından önce tamamlanarak İl Genel Meclisine sunulacak. Bununla ilgili gerekli olan komisyonu oluşturduk. Oluşturulan bu komisyon bu planı ilk 6 ay içerisinde meclisten de geçecek şekilde hazırlayıp kamuoyunun bilgisine sunmak ve bir doküman olarak İl Özel İdareleri bünyesine sunmak zorundadır” dedi.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde, hazırlanan planlar doğrultusunda Niğde'nin nereden nereye geldiğinin çok daha net bir şekilde görebileceğini kaydeden Vali Öztürk, “Tabi burada nerede ne yapacağımızdan ziyade genel anlamda bir ortalamayı nasıl tutturacağımızı da planlayacağız. Yani, okula nerede ihtiyaç varsa oraya yapılacak. Ama ortaöğretime devamlılık ve başarı nasıl olmalıdır konularını da ayrı ayrı değerlendireceğiz. O bakımdan ben bunu çok önemsiyorum ve buna genel hedefler bakımından bütün yöneticilerin uymaları gerektiğine inanıyorum. Tabi afaki hedefler de koymamak lazım. Maddi karşılığı bulunmayan, yapılabilirliği olan hedefleri belirlemek gerekir. Çünkü bu hizmetlerin pek çoğu maddi kaynaklar mevcutsa yapılabilmektedir. Gönül elbetteki başka hizmetler de üretmek ister ancak amacımız yerine getirebileceğimiz hizmetleri hedefimize almak. Bu nedenle önümüzdeki 5 yılı görebilmek için bir yol haritası çizmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 19:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?