9
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Niğde'ye dev yatırım!

Kalinos Holding bünyesinde faaliyet gösteren Leben Tarım Grubu, Niğde’de hayvancılık alanında 50 milyon dolarlık yatırım yapıyor.

Kalinos Holding Başkanı ve CEO’su Fırat Gülgen, sektöre verilen desteklerden faydalanarak, 26 bin dekarlık bir arazi üzerine toplam 5 bin 554 hayvan kapasiteli bir entegre tesis kuracaklarını açıkladı.

Gülgen, “Tesisin, küçük ve büyükbaş hayvanlardan oluşan 2 bin 400’ü sağmal olmak üzere toplamda 5 bin 554 hayvan kapasitesi olacak. Buradaki hayvanlardan günlük ortalama 75 ton süt üretilecek” dedi.

3 AŞAMALI PROJE

Hayvancılık tesisini gelecek yıl hizmete sunmayı planladıklarını belirten Gülgen asıl amaçlarının yörenin toprağını ıslah etmek olduğunu vurguladı. Gülgen şöyle konuştu: “Buradaki toprak son derece çorak, tuzlu ve sodyum oranı çok yüksek. Bu yatırımımız 3 ayaklı bir yatırım olacak. İlk etapta süt hayvancılığına ağırlık vereceğiz. Bunun ikinci ayağında da hayvancılık var. Bu aşamaya geçtiğimizde hayvanlardan ortalama 625 ton et elde edilecek. Üçüncü aşamada ise hayvanların gübresinden biogaz üretimi yer alıyor... Hayvanlardan elde edilecek olan 160 ton gübre toprak ıslahında da kullanılacak... Hedefimiz 10 bin sağmal hayvana ulaşmak.”

Temeli atılan projenin Niğde’ye yapılan en büyük hayvancılık yatırımı olduğunu belirten Fırat Gülgen, tesislerde 100 kişiye de istihdam sağlanacağını sözlerine ekledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2011 Salı 13:26:05
Güncelleme :17 Ekim 2011 Pazartesi 13:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?