7
Mayıs
2024
Salı
NİĞDE

Niğde'ye tam donanımlı 7 ambulans

ambulansNiğde İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, insan hayatının her şeyin üzerinde olduğu bilinci içerisinde olduklarını belirterek, "önce insan" ilkesi doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi. 

İl Özel İdaresi imkanlarıyla alınan tam donanımlı 6 ambulans hizmet vermeye başladı. Toplam 403 bin 630 YTL'ye mal olan ambulanslar düzenlenen törenle ilçelerin 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarına teslim edildi. Niğde'de hastane öncesi acil yardım ve ambulans hizmetlerinde Avrupa standartlarında sağlık hizmeti verilmesi için büyük çaba sarf edildiğine değinen Yılmaz, 6 adet tam donanımlı turbo dizel acil yardım ambulansıyla birlikte ambulans filosunun 37'ye yükseldiğini ifade etti. 

Yılmaz, "403 bin 630 YTL bedelle alınan 6 adet acil yardım ambulansı Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ilçe devlet hastanelerine entegre olarak çalışan 112 istasyonlarına birer adet, Ulukışla 112 istasyonuna ve Gölcük Sağlık Merkezi 112 istasyonuna teslim edildi ve hizmet vermeye başladı. İlimizde yeni alınan ambulansların hizmete girmesiyle 112 acil yardım hizmetleri veriminde bir rahatlama sağlanmıştır, böylece Niğde Sağlık Müdürlüğü 112 şubemize bağlı 1 komuta kontrol merkezi ve 7 istasyonla hizmet vermektedir. Bu sayede Niğde çevresinde tüm karayolu güzergahlarında tam donanımlı ambulans ve eğitimli personelden oluşan 112 istasyonlarımız mevcut duruma gelmiştir" dedi. 

Acil sağlık hizmetlerinde çalışan personelin hizmet içi eğitim çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Yılmaz, "Bu bağlamda bakanlığımız tarafından başlatılan Acil Hekimliği Sertifika Programı'na 112 istasyonları ve acil polikliniklerde çalışan pratisyenlerin katılımı sağlandı. Ekiplerimizin her türlü acil sağlık yardımına gerekli müdahaleyi zamanında yapması, hizmetlerde vatandaşın memnuniyetinin sağlanması bizim için çok önemlidir. Sağlık hizmeti verirken etkin, hızlı ve hayat kurtarıcı olmamız bizim birinci öncelikli görevimizdir" diye konuştu.
Öte yandan Ankara, İstanbul ve Kocaeli'nde kuruluşu tamamlanan her türlü afet durumunda anında müdahaleyi amaçlayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) için Niğde'de de gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Niğde biriminin kuruluşunda son aşamaya gelindi. Tamamen gönüllülük esasına dayanan ekibe katılacak olan sağlık çalışanları belirlenmiştir, Temmuz ayı sonunda Ankara'dan gelecek bir eğitimci grubu tarafından ekibimizin eğitimi sağlanacaktır. Niğde UMKE için gerekli olan her türlü malzemenin alımını en kısa sürede almayı planlandık. Bu birim, ilimizde, ülkemizde ve dünyada olabilecek herhangi bir felakette tıbbi kurtarma konusunda derhal müdahale edebilecek şekilde eğitilecek ve gerekli donanıma sahip olacaklardır."
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 14:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?