6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

NÜ 16. mezunlarını verdi

NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE 16. MEZUNİYET COŞKUSU

Niğde Üniversitesi 16. mezuniyet töreni üniversitenin merkez kampus alanında yapıldı.

Törene Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, üniversite rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak ile akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Halk oyunu gösterileri ile başlayan törende konuşan rektör Prof. Dr. Adnan Görür, kurulduğu günden bu yana ortaya koyduğu akademik çalışmalar ve başarılarla, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olan Niğde Üniversitesi'nin bir çok alanda önemli gelişmeleri yakaladığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Görür, “Katılımcı yönetim anlayışı ile kurumsallaşmaya ve yapılaşmaya, imajdan tanıtıma ve tanınırlığa, çevre duyarlılığından fiziki gelişmelere, bilimsel çalışmalardan kente üniversiteyi birleştirecek yöresel sorunlara yönelik çalıştaylara kadar pek çok alanda önemli çalışmalar yürüttük” dedi.

Öğrenci odaklı bir üniversite olmak amacıyla öğrenci, akademisyen ve personel memnuniyetini sağlamak yolunda önemli adımlar atıldığını kaydeden Prof. Dr. Görür; “Artık dünya küçük bir köye döndü. Bilginin önem arz ettiği günümüzde uluslar arası ilişkilere büyük önem verdik. Bu bilinçle ABD, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya ve İtalya gibi birçok ülkeyle akademik işbirlikleri yürüttük” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Niğde Valisi Alim Barut bölüm birincisi öğrencilere plaket ve sertifikalarını verdi. Diğer bölüm birincilerinin mezuniyet kütüğüne plaket çakmalarının ardından öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetin tadını çıkardı. Törenlerin ardından düzenlenen konserde ise öğrenciler gönüllerince eğlendi.

NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE 16. MEZUNİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 13:34:05
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 13:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?