6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

NÜ'de kontenjan açığı alarmı

NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE KONTENJAN AÇIĞI ALARMI

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, geçmiş dönemlerde yaşanan sistem sorunları nedeniyle öğrencilerin Niğde Üniversitesi'ni daha az tercih ettiğini ve bu nedenle üniversitede kontenjan açığı yaşandığını söyledi.

Niğde Gazeteciler Birliği ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, geçmiş yıllarda üniversitenin başarısının ve rekabet şartlarının artırılması amacıyla 60 olan ders geçme notunun 70'e çıkartılmasının sonucunun bugün kontenjan açığı olarak geri döndüğünü ifade ederek, "Üniversitenin uyguladığı sistemden kaynaklı bir aksama var ama öte yandan Niğde'den kaynaklanan sorunlarda var. Burada da herkesin elini vicdanına koyması, bahane bulmadan sorunları belirleyerek tartışması gerekmektedir" dedi.

Son birkaç yıldır sürekli artan kontenjan açığının ortada ciddi bir sorun olarak durduğunu ifade eden Görür, "Dış kaynaklı bazı dergilerde yayınlanan ve bizimde şiddetle kınadığımız Niğde'nin öğrenci dostu olmadığını ifade eden haberler öğrencilerimizi mutlaka etkiliyor ve buda okulumuzun tercih edilmesini azaltıyor. Burada ilin yöneticileri ve akademik personelin suçu birbirinin üzerine yıkmasından çok ortak bir noktada buluşarak çözüm önerilerini hızla görüşmesi gerekmektedir. Niğde Üniversitesi'nin yara alan imajının düzeltilmesi için bizler zaten elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimizin en çok şikayet ettiği konulardan birisi ders geçme notunun 70 olmasıydı. Burada ders geçme notu uygulamasını kaldırarak çan eğrisi dediğimiz sınıfın ortalamasına göre başarı değerlendirmesi yapan bir sisteme geçtik. Öte yandan başarılı olan öğrencilerimize akademik eğitim süresi boyunca ikinci bir fakülteyi bitirmesine imkan veren iki ana dal sistemini faaliyete geçirdik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 17:24:00
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 18:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?