6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

NÜ'de özel yetenek sınavları

NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE ÖZEL YETENEK SINAVLARI

Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)'nun çeşitli bölümleri ile Eğitim Fakültesi Resim İş ve Müzik Öğretmenliği bölümlerinde öğrenci alımı için düzenlenen özel yetenek sınavlarında 913 öğrenci birbirleriyle yarıştı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek özel yetenek sınavlarına katılan adaylar, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Niğde Üniversitesi öğrencisi olabilmek için ter döküyor. BESYO için futbol, basketbol, atletizm, hentbol ve voleybol erkek ve bayanlarda alım yaparken, badminton branşı başvuru sayısına bağlı olarak sadece bayanlarda açıldı. Milli sporcularında katıldığı özel yetenek sınavlarında toplam 913 kişi birbirleriyle kıyasıya yarışıyor. Üniversite öğrencisi olabilmek için ellerinden gelenin fazlasını yapan adaylar arasından seçilen başarılı gruplar ikinci aşama sınavına katılamaya hak kazanıyor.

Müzik branşında 118 adaydan 100 kişi 2. aşama sınavına girmeye hak kazanırken, eğitim fakültesine bağlı resim iş öğretmenliği bölümü özel yetenek sınavında ise başvuruda bulunan adaylardan kontenjana bağlı olarak 30 öğrenci üniversiteli olma hakkını elde etti.

NİĞDE ÜNİVERSİTESİNDE ÖZEL YETENEK SINAVLARI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:13:05
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 17:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?