8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

NÜ'den araştırmalara teşvik

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NDEN BİLİMSEL ARAŞTIRMALARA TEŞVİK

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, öğretim üyelerinin çevresini aydınlatma sorumluluğu taşıyan, yenilikler üretme peşinde olan birer aydın olması gerektiğini söyledi.

Niğde Üniversitesi, bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla 2009 ve 2010 yılları içerisinde yaptıkları bilimsel yayınlar, uluslararası atıf endeksleri tarafından taranan dergilerde yer alan yayınları nedeniyle üniversite bünyesinde öğretim üyelerine teşvik ödülü verdi. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, rektör yardımcıları ve akademik personel katıldı. Bir akademisyenin, bilimsel araştırma yaparak bilgi üretmek ve ürettiği bilgiyi yayarak yerel, yöresel, ulusal ve evrensel sorunlara çözüm üretip toplumun refah seviyesini yükseltmek gibi çok önemli görevleri olduğunu ifade eden Rektör Görür, “Bu temel görevi yerine getirebilmek için, bilim insanı öncelikle kendi çalışma alanında uzman olmak zorundadır. Sonra da toplumsal sorunlarla ilgilenmek durumundadır. Bu anlamda yetişmiş, aydın kimlikli bilim insanı veya öğretim üyesi, yerel, yöresel, ulusal veya evrensel sorunları izlemek, analiz etmek ve bilimsel bakış açısıyla kendi görüşlerini oluşturarak, bunları önce üniversite içindeki paydaşlar, sonra da kamuyla paylaşmak durumundadır. Bilim insanı veya öğretim üyesi bu anlamda hiçbir kişinin, kurum veya kuruluşun yada grubun çıkarını düşünmeden, bilgi birikiminin kendisine sağladığı objektif düşüncelerini özgür iradesi ile ortaya koymak durumundadır. Bu tür düşünen aydınlarına sahip çıkan toplumlar bugün gelişmiş toplumlar olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Görür, dereceye giren akademik personele teşvik ödüllerini düzenlenen törenle verdi. Görür, törende Niğde Üniversitesi'nin ilk profesörlerinden olan Prof. Dr. Kadriye Kayakırılmaz'ın elini öptü.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 19:18:02
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 11:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?