6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

NÜ'den çift diploma şansı

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÇİFT DİPLOMA ŞANSI

Niğde Üniversitesi Rektörlüğü, ön lisans ve lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, üniversite bünyesinde öğrencilere çift diploma imkanı sundu.

Konu hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere, çift ana dal ve yan dal programlarının tüm imkanlarını sunduklarını belirterek, Niğde Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencinin gerekli şartları taşıması ve yerine getirmesi halinde üniversite eğitimi boyunca aynı anda ikinci bir diplomanın da sahibi olabileceğin belirtti. Çift ana dal programının amacının, kendi programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin aynı zamanda ikinci bir diploma almak üzere öğrenim görmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Görür, yan dal programlarının ilgili birimin isteği, fakülte, yüksekokul kurulunun önerisi ve üniversite senatosunun kararıyla açılabileceğini söyledi.

Program sayesinde başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin üniversitenin iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı alandan da diploma alabileceklerini ifade eden Görür, yan dal programında ise herhangi bir diploma programına kayıtlı olan öğrencilerin belirli şartları taşıdıkları takdirde, üniversite bünyesindeki başka bir diploma programının sınırlı sayıdaki derslerini alarak, diploma yerine geçmeyen yan dal sertifikası alabileceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 17:11:01
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 17:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?