5
Mayıs
2024
Pazar
NİĞDE

NÜ'den okullara destek

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NDEN İLKÖĞRETİME MALZEME DESTEĞİ

Niğde Üniversitesi ihtiyaç fazlası olan masa, sıra ve kürsüleri ilköğretim okullarına hibe ediyor.

Niğde Üniversitesi'nin son yıllarda yaşadığı hızlı gelişim ve değişim, kent-üniversite işbirliğini de beraberinde getiriyor.

Üniversitenin Bor Meslek Yüksek Okulu'nda bulunan ihtiyaç fazlası 145 sıra, 10 öğretmen kürsüsü, 10 öğretmen masası, 10 memur masası ve çok sayıda malzeme Bor Atatürk İlköğretim Okulu'na hibe edildi. Üniversite kampüsündeki Anıt Alanı'nda gerçekleştirilen teslim törenine, Bor Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Bilge Karatepe, Bor Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Celal Sayın, çalışanlar ve öğretmenler katıldı.

Başarılı üniversitelerin ilköğretimden başlayarak iyi eğitim almış gençlerle mümkün olacağına inandıklarını ifade eden Bor MYO Müdürü Doç. Dr. Bilge Karatepe, "Bu konuda rektörümüzün bu destek çalışmasına verdiği katkı bizleri de yüreklendiriyor. Çocuklarımızın sadece eğitimden başka bir şey düşünmeyecekleri, eski sıra ve masalar yerine yeni sıralarda eğitim görmeleri bizleri de çok mutlu edecek. Çocuklarımızın eğitimdeki başarısı üniversitelerimizin, dolayısıyla ülkemizin başarısı olacaktır. Buna katkı sağlamak bizi çok mutlu etti” dedi.

Bor Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Celal Sayın da, okullarına katkıda bulunan Niğde Üniversitesi'ne teşekkür etti. Üniversite yetkilileri geçtiğimiz yıllarda da ihtiyaç fazlası yaklaşık 2 bin sırayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 15:51:01
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 16:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?