30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

NÜ'ye kondisyon merkezi

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NE KONDİSYON MERKEZİ

Niğde Üniversitesi, öğrencilerin ve akademik personelin spor yaparak kondisyonlarını korumaları için kondisyon merkezi açtı.

Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu'nda oluşturulan kondisyon merkezinin açılışını Rektör Prof. Dr. Adnan Görür gerçekleştirdi. Yaklaşık 100 bin TL'ye yaptırılan kondisyon merkezinin tüm öğrencilere hizmet vereceğini ve hiçbir ücret alınmayacağını ifade eden Rektör Görür, “Öğrencilerimize hem eğitim verelim, hem de sportif faaliyetlere yönlendirerek zararlı uğraşlardan uzak tutalım istedik. Bu nedenle bütün öğrencilerimizin kullanımı için kondisyon merkezini faaliyete sunuyoruz” dedi.

Sporun insan zekasına olan katkısının çok önemli olduğuna değinen Görür, “Spor yapan bireyler, kendilerine zarar verecek davranış ve tutum içerisinde asla yer almaz. Bunun yanında sporla birlikte vücut belli bir disiplin kazanır ve bu da gündelik yaşantıda bireylere kazanımlar sağlar. Buradan hareketle herkese spor anlayışı içerisinde tesisimizi kurduk. Sadece öğrencilerimiz değil, spor yapmak isteyen akademik personelimiz de gelip buradan faydalanabilirler” diye konuştu.

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NE KONDİSYON MERKEZİ
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NE KONDİSYON MERKEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 14:21:01
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 20:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?