2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Öğrenciler Emniyeti gezdi

Niğde Emniyet Müdürlüğü ilköğretim öğrencilerine polis ve çalışmalarını yakından tanıtılıyor.

Kurumlar arasında düzenlenen işbirliği protokolü çerçevesinde, polisin çalışmaları, suç ve suçluyla mücadelesi, olaylara müdahalesi ve kullandığı teçhizat ile polisin yaşam biçimi konularında öğrenciler bilgilendiriliyor. İl merkezindeki 16 okuldan toplam 80 öğrencinin katılacağı tanıtım turunda polisler geleceğin teminatı çocuklara kendini anlattı.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şubesi tarafından düzenlenen tanıtım gezileri 4 gün sürecek. Bilgilendirme gezilerinin ikinci gününde, yanında öğretmenleri ile birlikte Emniyet Müdürlüğü binasına gelen 20 öğrenci, Çocuk Şubesi müdür vekili Orhan Yelim refakatinde Muhabere Şube, Çocuk Şubesi, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.

Niğde'de uygulamasına yeni başlanan MOBESE kameraları ve çalışma sistemi hakkında bilgi alırken monitörlerden meraklı gözlerle kenti izleyen öğrencilerin şaşkınlığı dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciler, Çevik Kuvvet Şubesinde polislerin toplumsal olaylarda kullandığı özel kıyafetler ile olaylara müdahale esnasında kullanılan teçhizatlar hakkında bilgiler alarak çelik yelek giydi.

Türk polisinin halkın rahatı ve güvenliği için teknolojiyi yakından takip ederek kullanıma geçirdiğini kaydeden Çocuk Şubesi müdür vekili Orhan Yelim, bu sayede suçsuzların haklarının korunması için büyük çabalar harcandığını belirtti.

Her şeyden önce polisinde bir anne ve baba olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Yelim, "Polis amcalarınız, sizin için görev yapıyor. Sizin rahatınız, mutluluğunuz onların en büyük ödülü. Yıllardır süregelen bir yanlışı artık düzeltmemiz gerekiyor. Anne ve babalar, lütfen çocuklarınızı polisle korkutmayın. Biz çocuklarınız için öcü değil, onların ağabeyi, ablası, amcası veya teyzesiyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 14:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
volkan yaman IP: 81.214.81.xxx Tarih : 15.11.2008 10:49:54

böylebir etkinlikte emegi gecen herkese tesekkürler