2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Öğrencilerden anlamlı davranış

Niğde'de üç ilköğretim okulu öğrencisi, maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarını Çanakkale'ye gönderebilmek için takvim satarak para biriktiriyor.

Niğde İnönü İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Furkan Ataç ile 2. sınıf öğrencileri 8 yaşındaki Yunus Can Aydoğan ve Berfin Bilen, okul dışındaki zamanlarda Çanakkale'yi görmek isteyen ancak maddi durumları kötü olduğu için gidemeyen arkadaşlarını Çanakkale'ye göndermek için takvim satarak para topluyor.

Dükkan dükkan gezerek ellerindeki takvimleri satmaya çalışan öğrencilere Niğde Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler de yardım etti. Müdürlükte görevli tüm polis memurları öğrencilerin sattığı takvimlerden ikişer tane alırken, öğrencilerin bu davranışlarından çok etkilendiklerini söylediler.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğrencilerin gösterdiği yardımlaşma ve dayanışma ruhunun herkes tarafından örnek alınması gerektiğini belirterek, "Soğuk sıcak demeden, kendilerine herhangi bir menfaat temin etmeden, sırf fakir arkadaşlarını Çanakkale'ye gönderebilmek ve oradaki manevi atmosferi onların da yaşamalarını sağlamak için bu üç çocuğumuzun gösterdiği duyarlılık, Türklerin ne büyük bir millet olduğunun en açık göstergesidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 17:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?