30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Öğrencilerden Gazze'ye yardım

Niğdeli öğrenciler, Gazze'de yaşanan insanlık dramı için harçlıklarını verdi. Parası olmayan öğrenciler ise saç tokası ve yara bandı gönderdi.

Niğde'nin Çiftlik ilçesinde öğrencilerden toplanan Filistin'e yardım zarflarından anlamlı mesajlar çıktı. İsrail'in Gazze'de sivilleri ve masum çocukları vurmasına tepki gösteren öğrenciler, yaşanan insanlık dramına bir parça da olsa katkıda bulunabilmek için harçlıklarını bağışladı. İlçe genelindeki okullarda yapılan yardım kampanyasında 7 bin 582 TL para toplanırken, parası olmayan bazı öğrencilerin yardım zarfına saç tokası ve yara bandı koyması görenleri şaşırttı.

Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, yardım kampanyasına ilginin yoğun olduğunu ve gönüllülük esasına dayanan bu kampanyada Gazze için toplanan yardım miktarının onur verici bir miktar olduğunu belirterek, tüm öğrenciler ile birlikte Filistin'de yaşanan bu insanlık dışı saldırının bir an önce sona ermesini istediklerini söyledi.

Öğrenciler tarafından okul idaresine teslim edilen yardım zarflarında, içinden çıkan rakamdan çok yüreklerin sesi olması nedeniyle daha büyük anlam ifade ettiğini belirten Tüfekçi, “Yardım zarflarından Çiftlik'teki öğrencilerin yüreklerinin sesi geliyordu. Kimi zarflarda yara bandı, saç tokası çıkarken; kimi zarflarda küçücük ellerinden çıkan Filistinli çocuklara mesajlar çıktı.

Mesajlarda yüzünü görmediği yaşıtlarına destek veren çocuklar 'Filistinli kardeşlerimiz, korkmayın Türkiye sizin arkanızda. Biz sizinle olmasak da dualarımız sizlerle' yazıyordu. 'Olsa daha çok para koyardım' diyen öğrencilerimin büyüklere ders verir niteliğindeki bu mesajlarını ve zarflardan çıkanlar bütün dünyaya ibret olsun“ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 10:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?