6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Öğrencilere evde eğitim hizmeti

NİĞDE'DE OKULA GİDEMEYEN ÖĞRENCİLERE EVDE EĞİTİM HİZMETİ

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen öğrencilere eğitimlerinden geri kalmamaları için evde eğitim veriyor.

Eğitimlerini evde devam ettiren çocukları ziyaret eden Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, hastalıkları ve özürlülükleri nedeniyle en az 6 ay süreyle okullarına devam edemeyen ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için evde eğitim projesinin başarıyla sürdürüldüğünü söyledi. Ziyaretlere Niğde Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Güvenç de katıldı. Kent merkezinde toplam 19 öğrenciye evde eğitim verildiğini ifade eden Alkan, “Herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle okullarına gidemeyen çocuklarımıza, görevlendirilen ve bu konuda özel eğitim almış öğretmenlerimiz aracılığıyla eğitim vermekteyiz. Bu çocuklarımıza, ilköğretim müfredatı ile sınıf ortamı oluşturularak evlerinde eğitim vermek hem bizler için, hem de çocuklarımız için çok önemli. Aynı zamanda ailelerimize de psikolojik destek veriliyor. Bu doğrultuda Atatürk'ün 'Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur' sözü de bir nevi gerçekleştirilmiş oluyor" dedi.

Kas erimesi hastalığı nedeniyle iki yıldır okula gidemeyen 12 yaşındaki Alperen Kaya, evde eğitimden ve öğretmeninden çok memnun olduğunu söyledi. Kaya, evde oluşturulan sınıf ortamı ile eğitimden geri kalmadığını belirtirken, en çok arkadaşlarını özlediğini söyledi. SP hastası 10 yaşındaki Durmuş Maden ise, “Her şeyim tamam. Milli Eğitim Müdürlüğü bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor” diyerek Alkan'dan Fenerbahçe forması istedi. Aileleri ise yapılan bu hizmetten oldukça memnun olduklarını belirterek, çocuklarının akranlarından geri kalmadıklarını ve hastalıklarını bir nebze de olsa unuttuklarını ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 17:16:02
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 17:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?