30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Öğrencilerin mezuniyet sevinci

Niğde Üniversitesi'nin 15. mezuniyet töreninde 11 fakülte ve bölümden toplam bin 152 öğrenci mezun oldu.

Üniversite kampüsünde yapılan mezuniyet törenine Niğde Vali Vekili Polat Kara, Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Mümin İnan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Nuri Erkan, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Erdoğan ile akademik personel ve mezun olan öğrencilerin alileleri katıldı.

Niğde Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan ve rektör olarak ilk kez konuşan Prof. Dr. Adnan Görür, üniversitelerin, bilgi üretilmesi, bireylerin bu bilgilerle donatılması, teknolojik, bilimsel, kültürel ve ekonomik gelişmenin sağlanması, toplumun refah seviyesinin yükseltilerek çağdaş ve gelişmiş bir ülkenin varolması ve varlığını sürdürmesi için çok hassas görevler üstlendiğini belirterek, geleceğin inşaa edilmesinde öğretim görevlilerinin de ayrı bir yer tuttuğunu söyledi.

Niğde Üniversitesi'ne ait olma duygusunun geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Görür, "Kültürüyle, gelenekleriyle yaşayan, gelişen geliştiren, ışık saçan bir Niğde Üniversitesi markası oluşturalım. Çünkü üniversitelerimiz marka olmadan öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimiz asla marka olamaz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 629'u kız, 523'ü erkek olmak üzere toplam bin 152 öğrenci mezuniyet belgesini alarak havaya kep fırlattı

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 11:19:51
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 11:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?