3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Niğde'de 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlamalar, Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Buradaki etkinliklere, Vali Yardımcısı Hanlar İden, Belediye Başkanı Murat Zeren, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun İstiklal Marşı'nı seslendirmesinin ardından, açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, öğretmenin etrafını aydınlatırken, eriyen mum misali özveriyle çalışarak, hakka ve hakikate götüren, sabrımızın üstadı, hakikat doktoru, toplum düzeninin bekçisi, karakterimizin yapıcısı, ahlakımızın güzelleştiricisi olduğunu söyledi.

Niğde Vali Yardımcısı Hanlar İden ise, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmada verilen savaş kazanılmadıkça, Kurtuluş savaşının bitmiş sayılamayacağını belirterek, "Her mesleğin kendine özgü bir takım özelliği vardır. Fakat öğretmenlik bu meslekler içerisinde ayrı bir anlam taşımaktadır. Çünkü o bütün meslekleri doğuran ana durumundadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından aday öğretmenler yemin ederek, asil öğretmenliğe ilk adımlarını attı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:00:02
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 17:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?