6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Okul bahçesinde satranç keyfi

NİĞDE’DE OKUL BAHÇESİ SANTRANCINA BÜYÜK İLGİ

Niğde’de, bir ilköğretim okulu bahçesine kurulan ve hava koşullarından etkilenmeyen büyük boyutlu satranç takımı öğrencileri ve öğretmenlerin ilgi odağı oldu.

Merkeze bağlı Murtaza ve Naile Uyanık İlköğretim Okulu bahçesine kurulan büyük boy bahçe satranç takımı öğrencilerin bu oyuna ilgilerini artırdı. Okulun satranç formatörü İshak Tekin, yaklaşık 850 TL’ye mal olan bahçe satrancının öğrencilerin mantık geliştirmelerini ve pratik çözüm önerilerine ulaşmalarını sağladığını belirterek, satranç sporunun çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Tekin, “Bu tür sosyal etkinlikleri artırarak turnuvalara katılıp derece almak istiyoruz. Çocukların gelişimi için ve satranç sporunun çok önemli olduğuna inanıyorum. Bahçe satrancının okulumuza kazandırılmasında Okul Müdürümüz Atilla Yaman ve Beden Eğitim Öğretmenimiz Duran Can Doğan’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Özge Tekin, satranç oynamayı çok sevdiğini ifade ederek, ''Bahçe santrancı kurulduktan sonra bu oyuna olan ilgim arttı. Önceleri yeniliyordum şu anda boş vakitlerimde sürekli satranç oynadığım için gelişme sağladım'' diye konuştu.

Öğrencilerden arta kalan zamanlarda ise öğretmenler satranç tahtasının başına geçerek stres atıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 12:59:03
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 13:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?