6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Okullarda akıllı tahta dönemi

NİĞDE’DE OKULLARDA AKILLI TAHTA DÖNEMİ

Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki ilköğretim okullarında akıllı tahta uygulaması yaygınlaşıyor.

Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, eğitim ortamında öğretmene büyük kolaylık sağlayan akıllı tahta kullanımının aynı zamanda öğrencileri de aktif hale getirerek derse katılımlarını sağladığını söyledi.

Ulukışla ilçesindeki okullarda incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, yeni sistemin öğretmene zaman kazandırıp, kayıt yapma imkanı veren akıllı tahta ile tebeşirin tamamen ortadan kalktığını, istenilen konunun tekrar edilmesine imkan tanıdığını ve bellekler vasıtasıyla öğrencilere de aktarılabildiğini belirterek, “Bakanlığımızın da desteklediği ve uygulamaya koyduğu akıllı tahtalar il genelinde yaygınlaşıyor. Okullarımıza akıllı tahtalar kullanılmaya başlandı. Bugün itibariyle bütün okullarımızda internet bağlantısı var ve etkin bir şekilde öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından kullanılıyor. Eğitim ve öğretimin teknolojik gelişmelerle desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, Niğde’nin eğitiminde kalitenin yükseltilmesine ve başarının yakalanmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürü Genç Osman Atılgan ise, akıllı tahta uygulamasının Kurtuluş İlköğretim Okulu’nun 10 sınıfında kullanılmaya başlandığını, yakında diğer okullara da uygulanacağı vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 14:23:01
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 14:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?