30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Okullarda eğitim başarısı arttı

NİĞDE'DE OKULDA ŞİDDETİ ÖNLEME PROJESİ

Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Emniyet Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sayesinde okullardaki eğitim başarısının arttığını söyledi.

Niğde Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda şiddeti önleyebilmek amacıyla el ele verdi. Şiddete karşı yapılan ortak çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. İşbirliği ile yapılan proje ve uygulamaların kentin eğitim kalitesinin yükseltilmesine büyük katkı sağladığını belirten Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, “Okullarda şiddetin önlenmesi ve özellikle cadde üzerinde bulunan bazı okullarda dağılış sırasında öğrencilerin güvenliklerinin sağlanması konusunda emniyet camiası fedakarca çalıştı. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 33'ü 18 yaş altı çocuk ve genç nüfustan oluşuyor. Bu nüfusun topluma faydalı bireyler haline getirilmesi en büyük amaç ve görevlerimiz arasındadır. Öğrencilerimizin yetiştirilmesi ve hayata hazırlanması için bütün kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu bağlamda Emniyet Müdürlüğümüz ile koordineli çalışmalarımız sürmektedir. Başta İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal olmak üzere bütün emniyet çalışanlarına teşekkür ediyorum. Onlar öğrencilerimizin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim görebilmesi için fedakarca çalışmalarını sürdürmektedirler” dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nün öğrenci ve okul güvenliği çalışmalarının yanında, öğrenci, veli ve öğretmenleri bilgilendirici faaliyet ve toplantılar yaptıklarının altını çizen Yaşar, “Öğrencilerimize polisi ve faaliyetlerini tanıtmak için çeşitli zamanlarda geziler düzenledik. Polis Meslek Yüksek Okulu da kültürel etkinliklerle öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkıda bulunmaktadır. Son olarak okullarında başarılı olan öğrencilerimize 120 isimli film izlettirildi” diye konuştu.

Yapılan çalışmaların, kentin eğitimdeki başarısına olumlu katkı getireceğine inandığını kaydeden Yaşar, güvenli eğitim ortamlarında öğrencilerin daha rahat ve daha çok çalışarak, Niğde'nin başarısını üst seviyelere çıkaracaklarına olan inancını tekrarladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 16:15:01
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 21:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?