2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Okullarda teknoloji devri

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, geleceğin teminatı öğrencilerin bilgisayar teknolojisi ile iç içe büyümeleri için her okula teknoloji sınıfı kuracaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar çerçevesinde Niğde’de 20 ilköğretim okuluna teknoloji sınıfı kurulması için harekete geçildi.

Bu okullara ilk olarak projeksiyon cihazı verildi. Geleceğin teminatı gençlerin bilim ve teknoloji ile iç içe büyümesi için bakanlık olarak her türlü girişimde bulunduklarını kaydeden Yaşar, bütün okullara teknoloji sınıfları kurulacağını, ancak bunun maliyetli bir iş olması nedeniyle yavaş hareket edildiğini söyledi.

Çalışmalar çerçevesinde ilk olarak belirlenen 20 ilköğretim okuluna projeksiyon cihazı aldıklarını kaydeden Yaşar, "Bakanlık tarafından başlatılan çalışma ile ilk etapta ilde 20 okula bilgisayar laboratuvarı, yani teknoloji sınıfı kurulması için çalışmalar başlatıldı. Bunun akabinde en geç 3 ay içerisinde okullarımıza 20+1 bilgisayar sistemi kuracağız. Böylece çocuklarımız daha küçüklüklerinden itibaren teknoloji ile barışık bir eğitim alma şansı bulacak" dedi.

Teknoloji sınıfı kurulacak okulların müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan teslim töreninin ardından hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 17:24:08
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 14:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?