8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Olimpik havuz tamamlanıyor

NİĞDE'NİN İLK TAM OLİMPİK YÜZME HAVUZUNDA SONA GELİNDİ

Niğde İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan, Türkiye'de sadece birkaç ilde bulunan Tam Olimpik Yüzme Havuzu ile ulusal ve uluslararası organizasyonları Niğde'ye çekeceklerini belirtti.

Yapımına 1994 yılında başlanan ve Niğde Kent ormanı yananda bulunan tam olimpik yüzme havuzunda sona gelindi. Ekim ayı sonunda hizmete başlayacak olan yüzme havuzunda şuan için fiziki tamamlanma yüzde 94 seviyesinde.

Tam Olimpik Yüzme Havuzlarının Türkiye'de sadece birkaç kentte bulunduğuna dikkat çeken dile getiren İl Gençlik ve Spor Müdürü Kaplan, yüzme havuzunun tamamlanması ile birlikte Niğde'nin ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek seviyeye geleceğini vurguladı.

Havuzun inşaat çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Kaplan, “Nüfusu 100 binlerle ölçülen illerimizin hiçbirisinde bu tür yüzme havuzu bulunmamaktadır. Hatta bir çok büyük illerimizde bile tam olimpik yüzme havuzu yok. Zannediyorum ki, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü teşkilatları ve Bakanlığımıza bağlı bu tip havuzların sayısı 10'u geçmez. Yapılan testler neticesinde havuz içerisinde herhangi bir kaçağın olmadığını tespit edildi. Şu an itibariyle çok fazla bir eksiğimiz kalmadı. Havuz içi fayanslarının döşenmesinin ardından hizmete açılabilecek” dedi.

Yüzme havuzundan en verimli şekilde yararlanmak ve bir an önce vatandaşların hizmetine sunmak için yoğun çaba harcadıklarına değinen Kaplan; “7'den 77'ye her yaş grubundan insanın faydalanmasını isteyoruz. En büyük hedefimiz ise su sporları branşlarında ulusal ve uluslararası organizasyonları Niğde'ye taşımak. Bunun için federasyonlarımızla işbirliği içerisindeyiz. Özellikli olarak ta sporcu yetiştirmek için antrenman programlarımıza başlayacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:34:04
Güncelleme :13 Temmuz 2011 Çarşamba 18:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?