6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Ön ödemeli su sayacı dönemi başlıyor

NİĞDE BELEDİYESİ ÖN ÖDEMELİ SU SAYACI UYGULAMASINA GEÇİYOR

Niğde Belediyesi su tasarrufu ve su borçlarının ödenmemesi sebebiyle kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunların çözümüne de katkı sağlamak için isteğe bağlı ön ödemeli su sayacı uygulamasına geçiyor.

İçme suyunda kayıp ve kaçaklarını asgari seviyeye indirilmesi, teknolojiyi yakından takip etmek ve belediyenin su tahsilatı gelirinin artırılması amacıyla başlatılan isteğe bağlı ön ödeme kartlı su sayacı sistemine geçilmesi için, Belediye Meclisinden karar alındı. Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, yeni abone olacaklar ile mevcut aboneliklerde değişiklik yapanlar, kamu kurum ve kuruluşları, kalorifer ve kapıcı daireleri, araç garajları için su aboneliği olanlar, ortak su sayacı kullanan site ve binalar, sorunlu aboneler, kaçak su kullandığı tespit edilenler, iki dönemden fazla borcunu ödemeyenler, su tüketim bildiriminde bozuk sayaç yazanlar, sayacı patlak ve aboneliğinde sürekli ikamet etmeyenler, mekanik ömrünü tamamladığı tespit edilen sayaçlar, yeri uygun olmadığı için okunamayan sayaçlar, sayaç üzerinde ve mühürde tahribat yapanlar ile inşaat aboneleri, pilot yer olarak belirlenecek yerlerde ön ödemeli su sayacı kullanımının başlanacağı ifade edildi.

Çalışmalar tamamlandıktan sonra isteyen tüm vatandaşların da ön ödemeli su sayacı taktırabilecekleri belirtilen açıklamada, “Eski su aboneleri talepleri doğrultusunda ev ve iş yerlerine ön ödemeli su sayacı taktırabilecekler ve bu abonelerden depozito bedeli alınmayacak. Ayrıca depozito bedeli olanlara ise geri iade edilecek. Küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarımızın azalmasından dolayı, akıllı su sayaçları, suyun israfı konusunda önem arz etmektedir. Bu sistemle kiracı ile ev sahipleri ve belediye arasındaki sorunların ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Akıllı su sayacına geçiş sayesinde belediye su hizmetini ön ödemeyle verdiği için ödeme gecikmeleri ortadan kalkacak. Vatandaşların su ihtiyacını gerektiği ölçüde kullanmasını da sağlayacak olan bu sistem halkımız açısından çok önemli bir gelişmedir. Ön ödemeli akıllı kart sistemi sayesinde sayacı olan tüm aboneler istedikleri kadar suyu daha önce kartlarına yükleterek kullanabilecek. Sisteme yüklenen su kredisi bitmeden sistem otomatik uyarı yapmaktadır. Bu kredide bitiğinde acil kullanım kredisi devreye girmektedir. Bu sistem sayesinde kartlı su sayacına gecen mükellefimiz mağdur edilmeyecektir” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 16:53:02
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?