3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Önce yakıp, sonra söndürdüler

Niğde’deki Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda, 28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinlikleri nedeniyle deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencileri, hem Sivil Savunma Günü’nü kutladı hem de olası bir afet anında yapılması gerekenleri düzenlenen tatbikatta görme imkanı buldu.

Deprem ve yangın tatbikatı, itfaiyenin siren sesleriyle başladı. İlk olarak sınıflar tahliye edildi, ardından sivil savunma ekipleri, temsili olarak enkaz altında kalan yaralı ve ölüleri enkaz altından çıkardı. Yaralılara, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerince, ilk yardım uygulaması gerçekleştirildi. Yangın söndürme çalışmaları ise okul itfaiye servisi ile belediye itfaiyesi tarafından yapıldı.

İtfaiye Müdürü Kuddusi Ünal, yangından korunma ve yangına müdahale hakkında öğrencilere bilgiler verdiklerini belirterek, sivil savunma, deprem, yangın, kimyasal ve biyolojik silahlar hakkında hazırlamış oldukları bilgileri öğrencilerle paylaştıklarını ifade etti.

Ünal, "Bugün buradaki asıl amacımız, sivil savunmayı öğrencilerimize en güzel biçimde anlatabilmektir. Sivil savunma ve itfaiye, afetler sonrası ortaya çıkan olumsuz durumlarda insanlara yardım etmek ve olumsuzlukları en az düzeye indirmek amacıyla kurulmuş örgütlerdir. Ülkemizde ve dünyada depremler, yangınlar ve doğal afetler çokça yaşanan olaylar olarak dikkat çekmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 12:47:49
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 14:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?