2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Organ nakli semineri verildi

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen organ nakli ve önemi konulu seminerde, organ bağışında bulunan basın mensupları öğrencilerden alkış topladı.

3-9 Kasım Organ Nakli Haftası etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, ortaöğretim öğrencilerine organ naklinin önemi ve nasıl bağış yapılacağı konusunda bilgiler verildi. Her insanın sağlıklı yaşamaya hakkı olduğunu ancak hayatın bazı dönemlerinde elde olmayan nedenlerden dolayı bazı organların yaşamsal fonksiyonlarını kaybettiğini ifade eden 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hasan Akbulut, bağışlanan her organın kurtarılan bir hayat olduğunu söyledi. İnsanların ne zaman neye ihtiyaç duyacağının önceden kestirilemeyeceğini ifade eden Akbulut, “Organ ve doku bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmaktadır. Uygun dokuyu bulamayanlar ise ne yazık ki, hayata erken veda etmek zorunda kalıyor. Ateş düştüğü yeri yakar, bu nedenle nakil için yani hayatta kalabilmek için sıra bekleyen insanların halini ancak onun acısını çekenler bilir. Türk toplumu olarak her zaman zor günlerimizde birbirimize sahip çıkmış bir toplumuz. Gelin hep birlikte yine bu acıyı paylaşalım ve biz öldükten sonra hala insanlara yardım edebiliyor olalım” dedi.

Yataklı Tedavi Kurumları Şube Müdürü Mustafa Serhat Vural da, toplumun aynası olan basının bu konuda üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirdiğini belirterek, "Gazeteci arkadaşlarımız konunun önemini zaten biliyorlardı. Ancak fiiliyata geçerek organlarını bağışladılar. Onların bu davranışının öğrencilerimize de örnek olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 18:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?