30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

OSB'de genel kurul yapıldı

Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 7. olağan genel kurulunda mevcut yönetim güven tazeledi.

Niğde OSB toplantı ve gösteri salonunda düzenlenen 7. olağan genel kurula, Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Mümin İnan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Serdar Ecemiş ile sanayiciler ve bakanlık temsilcileri katıldı.

Divan üyelerinin belirlenmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan olağan genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu tarafından faaliyet raporu okundu. Ekonomik krizin Türkiye'de de kendini hissettirdiğini söyleyen Katırcıoğlu, krizin etkisiyle sanayicinin güç durumda kaldığının altını çizdi. Katırcıoğlu, "Kriz ortamında iç talebi artırmak ve ihracat pazarındaki düşüşü minimuma indirmek için hükümetimiz yeni bir ekonomik paketi devreye sokmuştur. Bu pakette beyaz ve elektronik eşyada, otomotiv ve konut sektöründe ÖTV ve KDV oranlarında önemli indirimler yapılmıştır. Bu uygulamanın stokların eritilmesine ve iç piyasanın canlandırılmasına önemli katkıları olacaktır. Ayrıca, ekonomik pakette kaynak kullanımı destekleme fonu 5 puan düşürülerek kredi maliyetleri hafifletilmiştir. Sanayide kullanılan elektrikte uygulanan indirimli gece tarifesinin hafta sonu ve diğer tatil günlerini de kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması üretim maliyetlerini aşağıya çekecektir. 75 milyon TL KOSGEB desteği finansman arayışında olan firmalarımıza kısmen de olsa rahatlama getirecektir" dedi.

Niğde OSB'nin, sanayicilerin yönetimine geçtiği Nisan 2003 tarihinden bu yana şeffaf yönetim ilkesini benimsediğini ve bu ilkenin kendi yönetimlerinde de aynen devam ettirildiğini ifade eden Katırcıoğlu, "143 hektar yüz ölçümündeki arazi Niğde OSB'ne dahil edilerek bölge arazisi 263 hektardan 406 hektara ulaşmıştır. İmar planı, parselasyon ve tapu tescilleri yapılmıştır. Fertek Belediyesi sınırları içerisinden 60 hektar, Koyunlu Belediyesi sınırları içerisinden 40 hektar arazinin bölgeye dahil edilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. Söz konusu arazinin çevre düzeni planında sanayi alanı olarak ayrılması sağlanmıştır. Ekonomik kriz nedeni ile bu alanın yer seçimi ve imar planı işleri ihtiyaca göre yapılacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından tek listenin yer aldığı genel kurulda eski yönetim oy birliği ile yeniden göreve getirildi. Niğde OSB'nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; OSB Başkanı Şevket Katırcıoğlu, başkan vekili Mustafa Altunbaş, üyeler Asım Abay, Bünyamin Demirbilek ve Ayhan Birim.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 20:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?