2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

OSB'de kalifiye eleman sıkıntısı

Niğde'de Teşvik Yasası sonrası Organize Sanayi Bölgeleri'ne yatırımların artmasıyla kalifiye eleman sıkıntısı baş gösterdi. Yeni yapılan fabrika ve işletmeler için 845 elemana ihtiyaç olduğu bildirildi.

Niğde'de Teşvik Yasası ve Kazanımları ile ilgili toplantı düzenlendi. Niğde Valiliğinde düzenlenen toplantıya katılan Niğde Vali Yardımcısı Salim Demir, Niğdeli sanayicinin teşvikten yeterli miktarda yararlanmadığını belirterek, "Üretim yapılan 54, inşaat halinde 14, proje aşamasında 25, tahsis edilmeyen ise 31 adet parselimiz bulunmaktadır. Yani hali hazırda 31 yatırımcı Niğde'deki teşvikten yararlanabilmek için müracaat yapabilir. Sanayicilerimiz şu an acilen istihdam edilmek üzere 845 işçiye ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda İş-Kur, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi ve sanayicilerimiz arasında bir eğitim protokolü imzaladık. İstihdam edilecek kişilerin vasıflarını sanayi kuruluşlarımız bize bildirecek, bizlerde bu kadrolara uygun kişileri eğiterek bu kuruluşlarımızda işbaşı yapmalarını sağlayacağız" dedi.

Niğde geneli baz alındığında teşvik yasasından faydalanan firma sayısının çok düşük seviyelerde olduğunu da dile getiren Salim Demir, "Bunun sebebi firmaların teşvik sayısını tam anlayamamasıdır. Bu bakımdan ilimizde teşvik yasasından yararlanmak için başvuruda bulunacak firmalarımıza ilgili kurumlarımız tarafından her türlü kolaylık sağlanacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 18:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynepARAS IP: 88.232.207.xxx Tarih : 21.09.2007 15:05:52

niğdede bu kadar işssiz varken neden hiç kimsenin haberi yok bu işlerden peki allahaşkına bu iş ilanları herkesin görebileceği yerlere asılsa hiç işssiz kalmaz demekki yetkililere sesleniyorum bu iş hususunda halk bilinçlendirilmeli bence ve haberdar edilmeli her keste branjına göre iş bulma imkanını bulmuş olur.