30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

ÖSS başarısı gururlandırdı

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, 2008 yılında başlatılan eğitimde başarıyı artırma projesinin meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile Seviye Belirleme Sınavında (SBS) alınan başarılı sonuçlar, Niğde Valisi Sebahattin Öztürk’ü sevindirdi. Niğde’nin ÖSS sözel alanında Türkiye birinciliği elde etmesinin ardından Vali Öztürk, Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ile birlikte düzenlediği toplantıda sonuçları değerlendirdi.

2008 yılında yapılan toplantılarda Niğde’nin ÖSS ve SBS’deki durumundan büyük üzüntü duyduklarını, eğitimde Türkiye ortalamasının çok altında kalabileceklerinin hayal kırıklığını yaşadıklarını ifade eden Vali Öztürk, 2009 ÖSS ve SBS sonuçlarının ise kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

Aradan geçen bir yıl boyunca bu konunun değerlendirmesini çok iyi yaptıklarını, eğitimde başarıyı artırma isimli bir proje başlattıklarına değinen Vali Öztürk, “Uygulamaya koyduğumuz proje sayesinde ve öğretmenlerimizin fedakarca gayretleri sayesinde zinciri bir miktar kırdık. Elbette ki, arzu ettiğimiz yerde değiliz. Ancak şunu samimiyetle söylemeliyim, bugün aldığımız sonucu biz 2 yıl sonra ancak alırız diye düşünüyorduk. SBS’de geçtiğimiz yıl 56. sırada olan yerimizi bu yıl 31. sıraya indirdik. Bu 81 il arasında 25 sıra birden atlamak anlamına gelir. O bakımdan geleceğimiz, çocuklarımız için çok sevinçliyiz. Bazıları eğitimde ölçüyü başka şeylerde arayabilir ama en önemli ölçülerden biri budur. Biz her geçen yıl kötüye gitmekte olan bir tablonun iyiye hem de çok iyiye gidişini kendimize ölçü alıyoruz. Diğer illerle aramızda olan mesafeyi de yakın zamanda kapatacağız ve kesinlikle aradaki büyük farkı her alanda gidereceğiz” dedi.

Niğde’nin hedefinin genel klasmanda kendisinden önde olan illeri geçmek olduğunu ifade eden Vali Sebahattin Öztürk, “Geride kalanlara bakıp ta durumumuz iyi diye düşünmeyeceğiz. Her zaman söylediğimi gibi iyinin düşmanı daha iyidir. ÖSS sözel sıralamasında geçtiğimiz yıl 13. sıradayken bu yıl Türkiye birinciyiz. Sayısalda 25. sıradan 22. sıraya yükseldik. Bu yükselme arzu ettiğimiz kadar değil ama üzerine daha çok çalışacağız. Eşit ağırlıkta 22. sıradan 10. sıraya yükselmiş olduk. Barajı geçme ve tercih belirleme sıralamasında 25. sıradan 11. sıraya yükseldik. Bu sonuçlara göre tek bir alanda değil, her alanda başarılı sonuçlar elde ettik. ÖSS sözel birincisi Niğde’den değil ama Niğde sözel Türkiye birincisi” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 14:44:04
Güncelleme :15 Temmuz 2009 Çarşamba 14:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?