8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Otoyol gişeleri hizmette

Bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak için Niğde'ye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Pozantı yolu Kemerhisar-Niğde Güneş Kavşağı'nı hizmete açtı.

Otoyolun Niğde güney girişi kavşağında yapılan açılış töreninde konuşan Bakan Yıldırım, Pozantı'dan Adana ve Mersin'deki otoyollara bağlanan Ulukışla Kemerhisar güzergahının zor bir coğrafya üzerinde olduğunu belirterek otoyolun bir kesimini geçtiğimiz yıllarda tamamladıklarını söyledi.

Lise yıllarında radyolardan dinlediği bir anıyı anlatan Bakan Yıldırım, "Anonslardan hep aklımda kalmıştır. Ulukışla-Kemerhisar-Pozantı yolunda çalışmalar var. Sürücüler dikkat etsin, tedbir alsınlar, öyle yola çıksınlar. Demek ki 30-40 yıldan beri devam eden, Toros Dağlarını aşan otoyol çalışması geldiğimizde tam bir fecaatti ve geçtiğimiz iki yıl içerisinde 1.7 katrilyona yakın bir harcamayla 9 tünel, 29 viyadükten oluşan Pozantı-Kemerhisar arasını süratle tamamladık. Bu ölüm yolunu artık erişilir, ulaşılır konforlu bir otoyol haline getirdik. Niğdeli kardeşlerimiz artık Akdeniz'e güneye daha rahat seyahat edebilecek" dedi.

Niğde'ye bir ayrıcalık tanıdıklarını kaydeden Yıldırım, "Pozantı-Ankara otoyolu 10 bölüm halinde ihale edilmişti. 2001 krizinde o dönemdeki hükümet bunu yatırım programından çıkarınca Kemerhisar-Niğde arası da böylece gümbürtüye gitti. Dedik ki, bu otoyolun Ankara'dan Niğde'ye olan kısmı yaklaşık 300 kilometre. 'Bu zaman alacak, biz bu işi Pozantı'dan Kemerhisar'a getirip bırakmayalım, Niğde'ye kadar da devam edelim' dedik. İşte bugün tamamladığımız bu çalışma, bu kapsamda yaptığımız projedir. Eğer proje eksik kalsaydı Niğde'ye yapmamız gereken hizmeti yapmamış olacaktık. Dolayısıyla ne yapıyoruz? Ankara'yı Niğde'ye bağlamıyoruz, Niğde'yi Adana'ya, Mersin'e bağlamış olmuyoruz. Aynı zamanda Edirne'den başlayan, İstanbul'u geçen, Ankara'ya ulaşan otoyolu Niğde üzerinden Adana'ya, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya, Habur'a, Irak'a ve Suriye'ye bağlıyoruz. Yani Avrupa'dan, Anadolu'yu geçerek Orta Doğu'ya bağlamış oluyoruz" dedi.

Niğde'nin Bor ilçesinde inşaatı 1996 yılında başlayan havaalanı pist inşaatının Türkiye'de hesapsız kitapsız başlayan ama bir türlü tamamlanamayan yatırımlar arasında olduğuna değinen Bakan Binali Yıldırım, milletvekilleri ve Niğdelilerin bu yarım kalan havaalanının yapılıp yapılmayacağını merakla beklediklerini, AK Parti iktidarı döneminde hava yolunu halkın yolu haline getirdiklerini belirterek otoyolun tamamlanması ile birlikte Niğde'de yeni bir havaalanına ihtiyaç kalmayacağını, Niğde'ye 40 dakika uzaklıktaki Tuzköy Havaalanı'nın bölgeye hizmet verir hale geleceğini ifade etti.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi sürücülere de uyarılarda bulunan Bakan Yıldırım, "Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda 11 milyonun üzerinde vatandaşımız memleketlerine gidecek, tatil yapacak, sılayı rahim yapıp dostları akrabaları ile buluşacak. Yolları yaptık ama vatandaşlarımdan özellikle ricam, ne olur yollar güzel diye gaza fazla basmayın. Hız sınırlarını aşmayın. Yolların kralı olmaz, kuralı olur. Ne olur kurallara uyun. Sizin sağlığınız, mutluluğunuz bizim için önemli" diye konuştu.

Konuşmasının ardından kurdele keserek otoyol gişelerini hizmete açan Bakan Binali Yıldırım, Niğde Valisi'nin makam aracı ile otoyolda test sürüşü gerçekleştirdi. Bir süre ilerledikten sonra otoyolda geri dönerek ters şeride giren Yıldırım, basın mensuplarına yolun resmi olarak açıldığını ancak hala trafiğe kapalı olduğu için ters şeritten gittiğini ifade ederek kendisini savundu.
Buradan Niğde Valiliğine geçen Bakan Yıldırım, Vali Alim Barut'tan Niğde hakkında bilgi aldı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldırım, valilik anı defterini imzaladıktan sonra kendisine hediye edilen el dokuması Niğde halısını kabul etti.

Valilik çıkışında önce yürüyerek AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Binali Yıldırım, burada partililerle görüştü. Ardından Niğde Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan, kara yolu ile Nevşehir'e geçerek uçakla Ankara'ya hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2011 Çarşamba 18:03:01
Güncelleme :2 Kasım 2011 Çarşamba 18:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?