6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Pakistan için yardım seferberliği

NİĞDE'DE PAKİSTAN İÇİN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Niğde Valisi Alim Barut, Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından Türkiye'nin üzerine düşen görevi yapacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Dost ve kardeş ülke Pakistan'ın yaşadığı sel felaketi nedeniyle milyonlarca insanın etkilendiğini ve 2 binden fazla insanın ise hayatını kaybettiğine dikkat çeken Vali Alim Barut, söz konusu afet ile çok fazla maddi ve manevi kaybın yaşandığını, halen binlerce insanın barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık problemleriyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Günümüz dünyasında, büyük çaplı böylesi bir felaketle tek bir ülkenin kendi imkanlarıyla başa çıkmasının çok güç olduğuna dikkat çeken Vali Barut, "Bu düşünceyle, Başbakanlık makamının genelgesiyle bizde Pakistan'a yardım elimizi uzatacağız. Kurtuluş savaşı yıllarında kollarındaki bileziklere kadar çıkartıp bize gönderen Pakistan halkını bu sefer biz yalnız bırakmayacağız. Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyasında belediyeler, kamu kurum ve kuruluşlarımızca toplanan yardımlar ilgili Başkanlığın hesap numaralarına aktarılacaktır. Vatandaşlarımız ve tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabilecekler. Sivil toplum kuruluşlarımızdan istekli olanlar topladıkları yardımı, afetzedelere ulaştırmak üzere şartlı ve şartsız bu hesaplara aktarabilecekler. Tüm yardım toplama faaliyetleri, kanun hükümleri çerçevesinde yapılmakta ve yapılacaktır. Benzer acıları daha önce yaşamış olan halkımızın, yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyalarına gönüllü olarak her türlü destek ve yardımı sağlayacaklarına inancım tamdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:20:01
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?