2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Pakistan'a gıda yardımı

Niğde Belediyesi'nin Pakistanlı depremzedeler için organize ettiği yardım kampanyasında, 20 ton gıda yüklü ilk kamyon yola çıktı.
Pakistan'da yaşanan depremin, insan olarak, millet olarak herkesi derinden üzdüğünü belirten Belediye Başkanı Mümin İnan, oradaki insanların yaralarının sarılması için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını ifade etti. Dünya ülkelerinden verilen sözlerin tutulmamasına rağmen Türkiye'nin kardeşlik görevini en iyi şekilde yerine getirdiğine değinen İnan, "Orada yaşanan çirkin hadiseler geçmişteki kötü hadiseler, geçmişte ülkemizde de yaşandı, hala bu sıkıntıları yaşamaya devam etmekteyiz. Maddi anlamda, yaraların sarılması anlamında, yardımsever, dost, kardeş Pakistan'ın yardımına koşma anlamında, herkesten önce, bütün devletlerden önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun mensupları hazır bulunmuştur. Bunun için tüm halkımıza en derin şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Niğde Belediyesi, esnaf ve vatandaş işbirliğiyle hazırlanan ilk yardım kamyonunun yola çıktığını kaydeden İnan, "Yaklaşık 20 tonluk gıda maddesini Pakistan Büyükelçiliği'ne teslim edilmek üzere Ankara'ya gönderdik. Yardımlarımız bununla sonuçlanmayacak. Kızılay kurumuyla birlikte yeni bir kampanya başlatıyoruz. Orada ihtiyaç duyulan çocuklara yönelik hijyen ve temizlik setleri, kadın bağı, battaniye, temizlik malzemeleri, kıyafet, mutfak eşyaları gibi birçok çeşit yardımı toplamak için kolları sıvadık. Yine eczacılarla birlikte kullanılmayan ilaçların teminini sağlıyoruz. Bizler elimizden geldiği kadar Pakistan halkına yardım yapmaya devam edeceğiz. Yardımsever insanlara seslenmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde sadece bir kamyon değil, kamyon konvoyu halinde yardımlarımızı ulaştırmalıyız" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 12:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?